Tuesday, November 30, 2010

AWARDS!!

hello u all....entry kali ni sy nk citer pasal "AWARDS'...korang pernah dpt awards x???hehehe sp yg pernah tu bguslah..sp yg blum tu xper peluang masih ader...well u all jgn taw..I dh dpt awrds taw mizz aliya bg...hehehe..suke2...mmm I nk citer pasal "SHOUT AWARDS" br2 ni ...u all tgk x?? gempak x??besh x??? kalo nk taw besh ker x..jum kiter tgk aper yg berlaku kt shout awards 2010...

ok biasanya org wat red carpetkn biler dh masok bab awrds2 ni...tp kt shout awards ni they all wat lain dr yg lain..artist kena lalu kt "purple carpet"..jom kiter intai.....

artist jemputan yg plg hot..Iyaz n Mizz nina...Iyaz very black(hahaha) n mizz nina so beauty.. miz nina dpt FLAVA AWARDS...

Zizan sgt2 sempoi n dia dpt FAVORITE PERSONALITY TV AWARDS n kalo u all tgk time ni serius zizan n johan sgt2 lawak...ok korang blh tgk kt link ni http://www.facebook.com/video/video.php?v=1492067906564&oid=131870563493026&comments&ref=mf
Reshmonu(xtaw nk eja nama dia cam ner) well u all tgk lh rambut dia..kater org nk wat mbut cam tu jgn mandi..tol ker???nk taw tanyer reshmonu..hahaha..

antara 3 org ni..sy plg tertarik dgn tepi belah kanan sekali..he's hot man...Henry Golding n mmg layak pon dia dpt "HOT GUY AWARD"...cayalah beb..kalo u all nk tgk dia g tgk kt 8 TV... owh no the HOT CHICK AWARDS DIRAMPAS OLEH sCHA aL-yAHYA, dia x dtg on shout awrds ni..so Zizan dgn bangganya jd wakil bg scha..hahaha...

hahaha..that Afdlin Shauki n Hans Isaac ...thay look like bodyguard..opsss...

3 hot gurls...umo muda lg..lg muda d sy...tp muka matangnya dan cantik..jelez2...

Ning baizura dtg dgn hubby taw....cam nilah..jgn nanti cerai sudah...(opss nk kena pok mulut ni...ish2 xmo2...)

Bunkface....they rock...they all ni berjaya dapat MUSIC VID AWARDS n ROCK STAR AWARDS....(my little brother addicted to them)
jgn mara..upin n ipin join sekali jgk taw..msti panaz org yg pki kostum tu...si kecik pink tu lah yg menyumbang suara dlm upin n ipin...

Yuna...cantik lh sbnrnya dia ni..lagu dia pon besh..yuna pulak dpt bawak balik "BREAKOUT AWARDS" & "THE ULTIMATE AWARDS" & "POPSTAR AWARDS"...yeah bebeh...



ni pulak Faizal Tahir...dia dpt POWER VOCAL AWARDS.. mmg layak dia ni..suara dia mmg power....ader citarase tersendiri....

fuh byk2 lg awards yg ader..kalo nk taw u all tgk sndri lh kt cni...http://www.shoutawards.com.my/2010/index.html
ok pas ni sp nk bg sy awrds..silakan k....clap2 ur hands..dh hbz dah...

from LONDON to my belog...

wah tetibe nk bg citer dr london..yg dibawa khas tuk tatapan di belog sy....story ni bout "who's ur father??" funny sgt2...kan dh kantoi..btw hope enjoy the full of story....

A father puts his three year old daughter to bed, told her a story and listened to her prayers which she ended by saying

"God bless Mommy, God bless daddy, God bless grandma and good-bye grandpa."

The father asked, "Why did you say good-bye grandpa?"

The little girl said, "I don't know daddy, it just seemed like the thing to do."

The next day grandpa died.



The father thought it was a strange coincidence.

A few months later the father put the girl to bed and listened to her prayers, which went like this:

"God bless Mommy, God Bless daddy and good-bye grandma."


The next day the grandmother died.


Oh my god, thought the father, this kid is in contact with the other side.

Several weeks later when the girl was going to bed the dad heard her say,

"God bless Mommy and good-bye daddy."

He practically went into shock.



He couldn't sleep all night and got up at the crack of dawn to go to his office.

He was nervous as a cat all day, had lunch sent in and watched the clock.

He figured if he could get by until midnight he would be okay.

He felt safe in the office, so instead of going home at the end of the day he stayed there, looking at his watch and jumping at every sound.

Finally midnight arrived; he breathed a sigh of relief and went home.


When he got home his wife said "I've never seen you work so late, what's the matter?"

He said "I don't want to talk about it, I've just spent the worst day of my life."

She said "You think you had a bad day, you'll never believe what happened HERE.


He asked "What"??????















She said "This morning ... our neighbour James died."

Sunday, November 28, 2010

adekku...


tgk dr jauh..fuh encem..blh tahan....bile sy g sane..g sini..kak kim salam adek eh..hehehe....sy senyum jer....nama adek sy nazirul hakim.....mmmm lbh tggi dr sy...sengal sgt2..suker wat org gelak..tp sgt2 sensetif(cpt touching)...bile marah x blh nk stop kan dia..biler merajuk..aduhai manjenya(rase cam nk ketok2 jer)..dia pandai maen gitar..biler dia boring dia ambik gitar pas tu bc sajak dpn sy..giler jiwang..hehehe tergelak2 tgk dia...mmmm pas tu suke mam bnda ygremeh2 mcm biskut..roti..nasi pon jarang sgt2 di mkn..patotlah bdn kurus...mmm dh pon hbz praktikal kt Hotel Sri Malaysia JB...so kena pulang...huhuhu cedihnya...xde mood..xtaw nak wat ape..adik ku sudah balik....mm bkn balik umah tp dh pergi pulang ke POLIMAS..jauh pulak tu kt Kedah.....smpi ati tgglkn kakak mu yg comey ni..hehehe comey ker???(ish2 angkat bakul sendiri) mmm ati2 taw balik..cam ner lh yerk....bawak moto dr JB ke KEDAH..jauh tu....kakak doakan adek selamat sampai..amin....belajar rajin2 taw...xmo noty2....

sy syg u all....

hehehe...sengal...

Thursday, November 25, 2010

apa yg perlu tahu antara lelaki dan wanita..

ketika sy mengatahuinya br sy faham..owh begini rupanya....aper sy belajar dlm hidup sy lelaki ni sush sgt nk berkata2 aper yg ader dlm ati mereka....kdg2 wat sy kompius sgt2 smpi terslh faham atas niat baiknya....so sy nk berkongsi dgn aper yg sy fikirkan..jika setuju anggukan pale..jika x gelengkan...kita semua tahu semua manusia itu x perfect dan berbeza2...sbb itu wujudnya lelaki dan perempuan untuk melengkapi kecacatan yg ader dlm sesuatu hbngn...tidak salah tuk cr kesempurnaan tp kesempurnaan dtg sendiri....

Lelaki perlu tahu yang saya:

  1. Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.
  2. Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.
  3. Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahannya, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.
  4. Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.
  5. Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.
  6. Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.
  7. Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.
  8. Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.
  9. Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.
  10. Seks : SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkann ya.

“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”

Saya juga perlu tahu yang lelaki:

  1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).
  2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
  3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
  4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
  5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita…
  6. Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
  7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
  8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
  9. Bila lelaki cakap..”Emm. tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
  10. Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
  11. Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!
  12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
  13. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…
  14. Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
  15. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa…yang lain hanya kawan..:)
  16. Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
  17. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
  18. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…
  19. Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.
  20. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan

Wednesday, November 24, 2010

family outing princesshuhu..

"dari Melaka ke negeri Pahang singgah di JOhor beli berangan,kami ucapkan bang oi selamat lah dtg, apa yg krg dicaci jgn....." pernah dgr x lagu klasik ni..sdp di dgr..ntah cam ner blh tahu lagu klasik ni....hehehe...well last week I ader family holiday kt endau rompin..very2 eppy coz sumer ikot....eppy2 bergnda.....dgn persiapan yg simple I g kesana...wah sgt2 jauh..ternyata perjalanan yg sgt jauh tu berbaloi tuk aku sbb smpi2 jer nmpk laut..(gugurl yg suker tgk pndgn laut) wah sgt luas pndgn ku...mmm bilik hotel dia pon blh tahan....sgt2 cantik dgn adernya balkoni mengadap laut....suker sgt2...jom tgk pic2 yg di snap...

even ombak kuat pon rmi yg mandi kan..ish2....tp pndgn tetap cntik....tenang sgt2...




kater adik"kaknga,pegang tgn abg ti kaknga jatuh" ala sweetnya adek sy....

Oh ciptaan Tuhan yg cantik...

1,2,3..lompat, time ni maen2 lukis kt atas pasir..sygnya pas sejam hujan lebat sgt2...

lihat lah....adek sy yg wat...suker beno ngan joho...


yeah..x dgr paper pon sbb pki IPOD di telinga...

kiri tu my brother....yeah that's him..

mmm pas tu x diduga....kami smbung perjalanan kami ke Melaka....coz nk ziarah my uncle jatuh dr pokok that 7 tulang rusuk patah..can u imagine..biler dgr pon dh rase sakit....so perjalanan di kota melaka akn bersmbung..da.........

Tuesday, November 23, 2010

aroma...

Food tu adalah makanan..bile sy nmpk food sy lapo jd sy mkn....jum jalan2 cari mkn bersama sy....wah aromanya menusuk hidung...mm tp sblm tu sy x mkn di kdi yg grand..kdi mkn biase2 jer...yg dijamin halal...hehehe....ok sy sambung balik....rmi org singgah mkn di sini coz ader mcm2..x kire lah cina ker melayu ker or india..diaorg pon join sekali..pemandangan kt cni cumer kdi2 yg berderet dan keta lalu lalang.....kebisingan nya pon kiter blh taw tmpt tu sgt sibuk dan menjadikn ia satu tmpt yg strategik tu dijadikan tmpt makan...kali ni bersama princeshuhu menikmati mknan di dpn mata...

nasi goreng daging merah...mm biaser jer..x sdp maner pon tp blh di mkn....

mee bandung muar..sgt2 sdp....mee bandung poular kt Muar tp korang still blh cari kt JB.....rase mcm nk lagi....



nasi empet di ats di mamam dgn sate...serius sdp..of coz lah my favorate...sp x suker mkn sate kn....keahnya pon sdp....sdp lah senang citer...

murtabak singapore..sp org singapore agkt tangan.....mmm bezanya mkn ngan sos n timun...serius sdp..besar....sp yg suker mkn murtabak blh lah mencuba...

hmmm cdp nya..yg ni pilak beef steak....serius blh tahan sdp...sp yg gemari western food blh dapat kn disini....sgt mengenyangkan...

x puas lagi dgn mknan di ats sy pon membeli kentang goreng berperis BBQ ngan CHEESE..serius tu pon sdp...opsss x sempat ambik pic dh hbz.....pas tu atok pon blnjer mamam sate lg mlm tu sempena adek kecik sy dpt 5A dlm UPSR..wah sy lah org plg sonok sbb dpt mkn lg....sate ni terkenal di Johor Bahru..yg diberi nama sate Wak Dol..x silap lah....sbb atok beria2 ajak mam kt cni..x sempat jgk ambk pic sbb dh hbz...n ditmbh pula dgn yong taufu..peh dh lama sgt x mkn so agk masyuk ketika mkn....Alhamdullilah...bersyukur kepadaNYA ari ni dapat menikmati food yg sdp...special thanks kepada ibu n papa n atok2ku....


the end

1 perhentian di TOL....

perginya matahari...dtgnya bulan....perhentian tol jd tumpuan....bersepah2 keta...marilah menunaikan yg wajib tgglkn yg sunat.....ok smpi di sini shj madah berakhir...mmm tgk kiri kanan dpn blkg cam besh gak kalo snap pic...dgn bersungguh2 kuarkn hp dlm beg tuk ambk pic...ni namanya xde keja...tp besh gak....malangnya kena geget semut api..terlompat2 nk bg semut tu mati(mati ker semut kalo lompat2 padahal kt kaki..hehehe...)

mengajak adik tuk join sekali...smpi org pon dh naek pelik..dh xde keja tol dak 2 org ni....keta yg laju jd slow tgk kitorang..termasuk lori..hehehehe....


samakan muker kami...namapon adek beladik ma....



tetiber my mom join dua kaki...hahaha...pas tu naek keta dan balik...ngong..ngong...

Monday, November 1, 2010

i don't care

time passed away....everything change slowly.....i know i can do better than this..i know my heart very strong to accept about it...u hurt me so much but i dun't want to tell anyone coz i know so much bad thing that u story to the other people.....satisfied???honestly i dun't care bout u anymore...the person who's care about their self n don't think bout they do, it's a person like u.... u just not know that u hurt me so much....u r the best...when the day is coming, everything will change again....the word i just said to u juz a little bit harsh but ur word totally damn.... argggghhh i juz don't care.....God will judge about it....honestly juz go away from my life.....i dun't need a person like u....juz go!!!!!