Tuesday, May 26, 2009

sajak....

sajak di pg hari....create my me....

DIA

Dijiwa tertunduk lemah,
Hatiku berasa sepi,
Aku masih dengar suaranya,
Masih terngiang di telingaku,
Aku masih merasakan dia masih di sini,
Bersamaku.

Aku ingin jadi burung,
Terbang tinggi di awan,
Mencari dia yang kehilangan,
Di jiwa terasa sayu.

Lalu aku mengembara
Di satu sudut alam
Merawat luka-lukaku yang belum sembuh.

amacam ok x....
komen cikit....

Monday, May 25, 2009

what happen now???

aloha...
today we r going to strolling around the campus UITM....nothing much to see... we take lots of pic....hahahaha....very fun...take a look after this...me,lin,siti n pah but pah don't join us coz she take our picture....it's ok as long we always pose at there..hahaha...hmmm than me n siti sing song in my room...it was very nice....mmmm than continue with KIK work...today we get 35 slide not bad...tommorow we have to see Puan Norzie to show her our work...I hope that will ok...we do really hard n hard to do that...tq KIK group...love u..mmmuah...

me...siti...lin....



me n lin...



di sini kami wat gimnas...



tlg kena buli ni....huhu...
a


having fun together...work together...tired together....

Sunday, May 24, 2009

rindu...


ala...rindu ngan baby2 ni...rindunya....bell nk baby....

it's time...


today....we been actor n actress....wau macam2 kitorang wat....blh masuk anak wayang ni...hmmm tp plg berbakat diaorg lah...hmm jd pelakon tambahan blh lah....hahaha...tgk citer devil beside you...yg berepisod...meh nengok...

kesedihan..kegembiraan...

what happen today...wau wake up early in the morning....than go to eat...nyam..nyam..after that do KIK work....fuhhh don't believe 18 slide done...our logo so cute...create by siti,nel,lin n pah...interesting x...hmmm tea time...we go eat goreng pisang...se delicious...so nyummy..nyummy...with ABC....hmmm eat until the end..hahaha....than we dance...siti tell me lot how to dance...i'm so keras,i have to work hard to look soft like her...than we all tired so doing our own work...fuh...that's cool...

i want to show our logo but still secret sokeep waiting..hehehe....

Saturday, May 23, 2009

lawak hantu....

hihihihihihihhi..........





Dua ekor hantu bertemu dan bercerita bagaimana mereka mati......


Hantu 1 : Bagaimana kau boleh mati?
Hantu 2 : Aku mati akibat kesejukan...
Hantu 1 : Macam mana rasanya mati dlm kesejukkan tu?
Hantu 2 : Sebenarnya aku terkurung dalam peti ais...mula2 aku cuma
menggigil, lepas tu anggota aku mula membeku, kemudian aku rasa
dunia aku gelap dan akhirnya.....tapi aku rasa bersyukur kerana aku mati
tanpa banyak kesakitan....
Hantu 1 : Ishhh...kesiannya kau
Hantu 2 : Kau pulak, macam mana kau boleh mati....?
Hantu 1 : Aku kena serangan sakit jantung...
Hantu 2 : Oooo...cam mana kau boleh kena serangan sakit jantung?
Hantu 1 : Sebenarnya aku dapat tahu isteri aku curang. Suatu hari,
aku balik ke rumah secara mengejut. Aku nampak ada kasut lelaki kat
depan pintu.
Aku tahu mesti isteri aku sedang bermesra dengan jantan lain..Aku berlari
masuk bilik tidur, cuma ada isteri aku...aku tahu mesti jantan tu
bersembunyi kat mana2..aku lari masuk bilik air, tak de jugak, kemudian aku

lari ke tingkat bawah, tengok dalam setor, pun tak ade...aku lari naik
tingkat atas semula, tengok dalam almari.....sebab terlalu penat aku
berlari la aku kena sakit jantung...memang sakit dan akhirnya....





Hantu 2 : Apasal kau tak tengok dalam peti ais...kalau tak, kita berdua
masih hidup lagi sekarang ni....

Dr. Fadzilah kamsah cakap.......

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh
Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.
JANUARI
* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi
FEBRUARI
* Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi
MAC
* Berpesonaliti menarik dan menawan.
* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.
* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan
APRIL
* Sangat aktif dan dinamik.
* Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
* Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
* Punya daya mental yang sangat kuat.
* Suka diberi perhatian.
* Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
* Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
* Sangat berani dan tiada perasaan takut.
* Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
* Emosi cepat terusik.
* Cuba kawal perasaan.
* Kecenderungan bersifat pendendam.
* Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
* Kuat daya ingatan.
* Gerak hati yang sangat kuat.
* Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
* Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
* Sangat cemburu dan terlalu cemburu
MEI
* Keras hati & degil.
* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros
JUN
* Berfikiran jauh & berwawasan.
* Mudah ditawan kerana sikap baik.
* Berperangai lemah lembut.
* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
* Idea yang terlalu banyak di kepala.
* Bersikap sensitif.
* Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
* Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
* Bersikap suka menangguh-nangguh.
* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
* Cepat marah & cepat sejuk.
* Suka bercakap & berdebat.
* Suka buat lawak & bergurau.
* Otaknya cerdas berangan-angan.
* Mudah berkawan & pandai berkawan.
* orang yang sangat tertib.
* Pandai mempamerkan sikap.
* Mudah kecil hati.
* Mudah kena selsema.
* Suka berkemas.
* Cepat rasa bosan.
* Sikap terlalu memilih & cerewet.
* Kurang mempamerkan perasaan.
* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
* Suka pada barang yang berjenama.
* Mudah menjadi eksekutif.
* Kedegilan yang tidak terkawal.
* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.
JULAI
* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja
OGOS
* Suka berlawak.
* Mudah tertawan padanya.
* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
* Berani dan tidak tahu takut.
* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
* Pandai memujuk orang lain.
* Terlalu pemurah & bersikap ego.
* Nilai harga diri yang sangat tinggi.
* Dahagakan pujian.
* Semangat juang yang luar biasa.
* Cepat marah & mudah mengamuk.
* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
* Sangat cemburu.
* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
* Cepat berfikir.
* Fikiran yang berdikari.
* Suka memimpin & dipimpin.
* Sifat suka berangan.
* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
* Belajar untuk bertenang.
* Sikap kelam kabut.
* Romantik, pengasih dan penyayang.
* Suka mencari kawan
SEPTEMBER
* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
* Sangat cermat, teliti & teratur.
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
* Pendiam tapi pandai bercakap.
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
* Sangat sensitif yang tidak diketahui.
* orang yang banyak berfikir.
* Daya pentaakulan yang baik.
* Otak bijak & mudah belajar.
* Suka mencari maklumat.
* Kawal diri dari terlalu mengkritik.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
* Suka sukan, hiburan & melancong.
* Kurang menunjukkan perasaannya.
* Terluka hatinya sangat lama disimpan.
* Terlalu memilih pasangan.
* Sukakan benda yang luas.
* Bersistematik
OKTOBER
* Suka berbual.
* Suka orang yang sayang padanya.
* Suka ambil jln tengah.
* Sangat menawan & sopan santun.
* Kecantikan luar & dalam.
* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
* Sentiasa berkawan.
* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
* Cepat marah.
* Macam pentingkan diri sendiri.
* Tidak menolong orang kecuali diminta.
* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
* Tidak suka terima pandangan orang lain.
* Emosi yang mudah terusik.
* Suka berangan & pandai bercakap.
* Emosi yang kelam kabut.
* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
* Suka melancong, bidang sastera & seni.
* Pengasih, penyayang & lemah lembut.
* Romantik dalam percintaan.
* Mudah terusik hati & cemburu.
* Ambil berat tentang orang lain.
* Suka kegiatan luar.
* orang yang adil.
* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
* Mudah patah semangat
NOVEMBER
* Banyak idea dalam perkara.
* Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
* Berfikiran kehadapan.
* Berfikiran unik dan bijak.
* Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
* Pemikiran yang tajam.
* Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
* Sesuai jadi seorang doktor.
* Cermat dan teliti.
* Personaliti yang dinamik.
* Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
* Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
* Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
* Terlalu degil dan keras hati.
* Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
* Tak suka marah kecuali digugat.
* Mudah ambil berat terhadap orang lain.
* Pandai muhasabah diri.
* Cara berfikir yang lain dari orang lain.
* Otak yang sangat tajam.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Tidak hargai pujian.
* Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
* Cuba sampai berjaya.
* Badan yang sasa.
* Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
* Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
* Suka duduk d irumah.
* Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
* Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
* Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
* Bercita-cita tinggi.
* Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah
DISEMBER
* Sangat setia dan pemurah.
* Bersifat patriotik.
* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
* Bercita-cita tinggi.
* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
* Seronok bila didampingi.
* Suka bercampur dengan orang.
* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
* Tidak pandai berpura-pura.
* Cepat marah.
* Perangai yang mudah berubah-ubah.
* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
* Benci pada kongkongan.
* Suka berlawak.
* Pandai buat lawak dan berfikiran logik

Friday, May 22, 2009

hari yang lapar.....

hmmm laparnya..nk g uptown ni...tp....x ciap agi..adoi...hmmm lapornya...bg org yg suker mkn mcm sy...saat2 mcm ni mmg sgt lapar....huhuhuuhu....kawan2 jom mkn...

sudah pg......

wah...dh pg...cam x cayer bgun awal lak pg ni...hmm nk balik sok...so kena siapkn projek ari ni gak...kalo x cam kena balik next week..adoi parah btol...padahal dok umah ker dok cni ker same jer x blh wat aper2...np yerk ibu ngan papa x bg keja...plg koman pon bg lah ambk lesen...pon x bg...aku blh dikira x reti bwk aper2 arr...dh tua pon x reti nk wat aper2...huhu....hmmm dh lamer x tgk muvie kt wayang...kalo lah dpt g beshnya...kempunan hbz ni...huhuhu....

siasatan dijalankan......


Pada ptg yg sepi dgn langkah yg longlai bergerak menuju ke bilik air bg menyiasat kerosakkan pintu....KIK analisis sedang dijalankan..sgguh seram tp tugas tetap tugas...
ni pic kerosakkan...

esk masih ada.....

wah...awal pulak bgun..padahal tdo lmbt..hmm bgun jerlah...urmmm hari ni lunch lmbt giler...kul 4 tu..berasap perot ni...huhuhu....urmmm pas tu lepak ngan diaorg smpi mlm...nk balik umah...tp keja x ciap lg...tolong!!!

cerpenku...kita....

Sinar mentari pagi menyuluh ke dalam kamar yang diwarnai biru laut yang sungguh menenangkan. Susunan dalaman yang sangat kemas dan tersusun rapi merupakan ilham seorang gadis berbintang Leo berusia 20 tahun, berambut ikal mayang,panjang melepasi bahu hidung mancung,kulit kuning langsat yang gebu dan sedang bersantai di atas katilnya yang empuk sambil membaca novel “Maniskah Cinta” karya Anis Mayuni. Matanya beralih pada jam tangan Guess yang berwarna merah jambu pemberian daddy yang tercinta. Jarum menunjukkan sudah pukul 9.15 pagi. Tidak puas hati, dia menjengah-jengah keluar tingkap. Dia mengeluh….hatinya bertanya “kenapa tak sampai lagi ni?!”
“Lily! Cepat turun breakfast! Mama dengan daddy nak pergi kerja dah ni!!!” suara yang halus tapi kedengaran tegas dari luar bilik. Dia bingkas bangun dan bergegas ke ruang tamu. Lily duduk di meja makan. Matanya melihat sarapan yang sudah terhidang. Nasi goreng kampung kegemaran nya berserta Nescafe yang harum baunya. Perut sudah berbunyi minta untuk di isi. Perlahan dicapai sudu yang sudah tersedia dengan tangan kanan lalu menyuakan nasi ke dalam mulut,suap dan suap lagi tanpa menyedari daddy dan mama melihat sambil tersenyum. “Lily mama dan daddy nak pergi kerja dulu. Kalau ada apa-apa bagi tau mama atau pun daddy ya?” Kata ibunya sebelum beredar pergi. Lily hanya mengganguk dan tersenyum mesra. Hilang ibunya di balik pintu utama rumah,teman dia datang menjemput untuk keluar berjalan-jalan. Lily yang memakai shirt warna pink dari jenama Guess yang dipadankan dengan jean Levi”s blue ice dan memilih untuk memakai sandal dari Vincci kelihatan sungguh cantik. Lily melangkah keluar rumah dengan penuh bergaya. Tatkala seorang jejaka lengkap berpakaian kemas dengan shirt warna hitam Guess yang dipadankan dengan jean jenama Calvin Klein sedang menunggu di kereta Fiat Bravo. Daniel, seorang lelaki yang pandai bergaya dan sangat eksklusif. Pertemuan dia dengan jejaka ini ketika menghadiri parti di rumah kawannya.
Menara berkembar KLCC berdiri megah di tengah-tangah kota. Kebanyak kannya remaja- remaja yang hangat bercinta duduk bersantai di KLCC Park. Tidak kurang juga remaja yang penuh dengan gaya moden Punk, Skinhead,Gothic,Lolita, Alternative dan macam-macam lagi yang memeriahkan suasana di situ. Kami berjalan tanpa arah tujuan melihat pelbagai ragam manusia yang berpusu-pusu sana-sini dengan membawa matlamat masing-masing. “I know you love to shopping here.Right? Something that you not miss when you go here,kan?” Lily terpegun. Mata Daniel direnungnya tepat-tepat.”How you know?” Daniel tersenyum sambil melabuhkan belakangnya dikerusi bagi menikmati duduk yang selesa. Mata Lily dipandangnya dia menjawab “I banyak tau tentang you daripada sumber yang boleh dipercayai” Berkerut dahi lily mendengar kenyataan dari Daniel. Membuat pemikiran Lily berfikir untuk tahu siapa yang banyak cerita tentangnya pada Daniel. “Masa I jumpa you dengan kawan-kawan you, banyak diaorang cerita tentang you, lagipun I banyak kali ternampak you jalan-jalan dekat sini before I kenal you,Cuma you jer tak perasan kan I,I suka lepak kat Starbucks Cofee kat sini dengan kawan-kawan I.Sesekali ternampak you lalu kat situ dengan beg penuh di tangan…Hahaha!macam baru dapat bonanza shopping percuma pulak.tapi tak sangka kita ditemukan dekat party rumah kawan you. Time tu you nampak simple tapi cantik yang membuat hati I terpaut terhadap you.” Jelas Daniel mesra. Lily tersenyum sipu-sipu tak sangka insan yang disukai banyak tahu tentang dirinya. Seorang lelaki macho kini berubah seperti seorang anak kecil yang comel ketika bercakap.” Ok handsome boy, perkara apa lagi yang you dapat korek dari kawan-kawan I”Ujar Lily sedikit manja. Daniel membuat senyuman nakal sambil berlalu pergi yang membuatkan Lily rasa geram tak tehingga. “I’m gonna miss you my sweet heart and I love you,” Itu ucapan terakhir Daniel sebelum mereka pulang.
Suasana malam sangat indah, ditaburi bintang-bintang dan bulan penuh menyuluh kepekatan malam. Tapi hati Lily tidah berlabuh tenang. Hati gadis ini mengingati seseorang tapi bukan Daniel yang ditemui tadi. Insiden beberapa hari yang lalu masih bermain dikotak pemikirannya. Jejaka yang bernama Hakimi, berkemeja Polo di padankan dengan jeans jenama Levi’s dan yang paling penting aroma Polo Double Black Ralph Lauren sungguh menyegarkan bagi sesiapa yang membaunya.Renungan mata yang mencairkan jiwa. Tak sangka pertemuan di kedai buku Kirnokuniya membawa kepada sebuah perkenalan yang sugguh mendalam. Kami duduk sambil rancak berborak. Ketika bersama Hakimi baru Lily tahu dia merupakan kawan karib Daniel. Menambahkan keyakinan untuk bersama dengan pemuda itu. Perangai nya sangat berbeza dengan perangai Daniel tapi kedua-duanya sungguh menyenangkan hati Lily. Lily mengeluh keras…antara Daniel dan Hakimi mana satu yang lebih dirinduinya. “Ah! Sudahlah Lily! Baru sikit camtu dah jatuh cinta!” gerutu Lily sendirian sambil menyelimuti dirinya.
“Sorry lambat!aku ada hal tadi” ujar Hakimi yang disambut mesra kehadirannya oleh Daniel. “Takper, kau segera datang ni pun dah cukup bagus. Kau order lah air dulu.” pinta Daniel. Hakimi menurut sahaja. “Mana Lily?” Tanya Hakimi lagi. “ My love is on the way.” Jawab Daniel dengan hati yang penuh berbunga-bunga mana tidaknya gadis idaman nya akan sampai jap lagi. “Did you say my love is it?”Soal Hakimi dengan nada yang tenang. “Yes I did. I really fall in love with her.” Jawab Daniel ringkas. “You did not!” Balas Hakimi dengan nada yang keras. “Yes I did Kimi, I truly love her and I never felt this way towards a girl!” Ujar Daniel dengan nada yang serius. “Danny I fell for her first ok! You are my friend! I love her,Danny” pujuk Hakimi. “Me too…” Balas Daniel dengan nada yang tegas. “Ok! Well see. The best man wins!” Kata Hakimi dengan penuh semangat. Tapi segulung majalah hinggap ke badan Daniel dan Hakimi. “Adoi!” mereka menjerit kesakitan. Memang kuat pukulan itu sampai yang lain pun turut terdengar. Mereka terkedu. Tidak perasan Lily muncul didepan mata. Gadis itu tampak bengang dengan mereka sambil bercekak pinggang. “ Ingat I tak tahu apa you berdua cakap?! Dah berkawan baik punyalah lama, hari ini nak bertekak sebab I?! Please don’t be like a kid ok! Sampai I berdiri belakang korang pun tak sedar! Seronok sangat ke nak pertaruhkan I?! Dah hebat sangat ker?!” marah Lily pada mereka. Daniel dan Hakimi terdiam membisu. Muka masing-masing cuak habis takut melihat muka Lily yang bengis. “Naper senyap?! Gaduh la lagi! Kalau tau la perangai you berdua macam ni, I pasti tak akan datang sini tau!” Lily duduk dan betul-betul menghadap mereka berdua. Suasana menjadi kembali tenang. “Pandang sini korang berdua,”Pinta Lily. Perlahan Daniel dan Hakimi memandang Lily. “Lily suka korang berdua. Lily sayang dengan korang berdua, Lily rasa sayang sangat-sangat!” Daniel dan Hakimi berpandangan kurang faham. Bagaimana seorang gadis boleh menyintai dua orang lelaki? Tak adil dan tak boleh tetapi lelaki lainlah. “Buat masa sekarang, jangan gaduh-gaduh lagi pasal Lily,kita masih ada banyak masa lagi ok.” Nada Lily semakin tenang dan senyuman manis terukir di bibirnya. “Err…tapi antara Danny ngan Kimi, siapa Lily lebih sayang?” Tanya Hakimi. Lily pandang pada Hakimi seketika kemudian kepada Daniel.Terasa kasihan pulak melihat mereka. Sebenarnya hati dia juga kurang pasti jawapannya.Tapi Lily berfikir usianya masih muda,begitu juga dengan Hakimi dan Daniel…masih banyak masa lagi untuk mengenali hati budi masing-masing. Yang penting mereka tahu cinta bukan perkara yang boleh di buat main. Biarpun hati ini ada cinta, jangalah ia dijadikan punca permusuhan antara yang bersahabat. Lily gembira kerana dalam hidupnya ditemukan dengan mereka. Ada orang pernah berkata, anugerah paling istimewa bila kita memiliki sahabat , satu jiwa yang boleh dipercayai sepenuhnya, yang tahu buruk dan baiknya kita dan mencintai kita lebih dari segala keburukan kita.

Sunday, May 17, 2009

atok...oh atok...

last week my grandma masuk hospital...hbz jer final terus g hospital tgk atok... adoi dh mcm hari raya....rmai sgt org dtg....last2 aku bwk diri g cr tmpt mamam...tp tgk kt kantin dia sumer mcm mknan pesakit..terus mati selera....aku naik balik kat wad td.....hmmm makin ramai...btol2 meriah...hehehe...ramai gak org yg tgk2....pas tu aku lepak kt atas katil pesakit lain...hmmm nsb baik nurse x marah....atok aku ceria sgt2 coz ramai yg dtg tgk dia...dlm kul 6 lbh br dh berkurang skit...for tonite my mum akn jager atok aku....so kitorang pon balik....yeah...pas tu....pas tu... soknya pg2 g balik hospital...rupe2nya aku kena jager atok smpi ke petang...... pg tu aku suap atok aku mamam dia muntah kena balik kt aku...aku cpt2 bersihkan atok aku...tkpelah aku kotor yg penting atok aku selesa.... pas dh uruskan atok kau...aku g bersihkan diri aku yg sgt berbau ni...huhuhu... mcm2 kerenah atok aku mahukan...aku hanya layan kan jer.....ader aunty sblh nenek aku baik sgt2... tp sygnya xde sape nk tgk dia...pegawai kebajikan nk ambk pon dia x nk...hmmm manelah anak aunty tu pergi...np lah dibiarkn mcm tu...cian aunty tu...pas tu sblh aunty tu ader sorang pesakit kena sawan katernya dr hospital tampoi...kesian tangan di ikat...xde sape nk suapkan dia mkn tp dtgnya sorang makcik bg dia mkn...maner perginya nurse...basahnya kain dia xde sp nk bwk dia ker toilet...dr pg smpi ptg still nurse x wat aper2... eh dh ptg dh...selesai sumer tugas aku jager atok...urmm tu lah pengalaman aku kt hospital...

Friday, May 15, 2009

now..here..today...

today just like always.....cuti sem..xde aper yg blh dibuat...clean the house...make my breakfast own my own.... so silent...no voice...bunyi angin pon boleh dengar...seramnya..heheehe...urmmm whatever it is kena tgk tv gak... movie sumer x menarik tp kena layan gak wat2 menarik....hmmm..juz nothing....ngantoknya..huhuh..princess huhu need to sleep...nite...