Sunday, January 31, 2010

kau dan aku....

tada..setelah 3 tahun x jumper akhrnya jejak kasih kitorang berjaya diplannigkan... uhu dh lamer kiter x jumpekn fadzlina or dipggl ngan mesra ngan pggln ina...ptg tu ikut program jejak kasih kitorang pon bertemu di dpn taman permainan..dgn rase kompidennya saya meluru ke keta colour biru..well ofcoz lah taw tu keta ina coz dh penat saya tenung pic kamu dlm belog....haha excited ni coz ina yg bwk keta...tp sedikit kejelesan disini coz saya x pndi bwk keta..bkn tu jer lesen keta pon xde..hampeh tol...so 1st destination ke umh ina kt TTDI..even saya x pat ingat jalannya tp still terbyg kt mata....smpi2 jer trus meluru ke bilik dia..hehehe still the same....oho sblm naik sempat saya mencapai paper..al maklumlah sultan johor mangkat..kenalh taw skit what happen...papepon Al-Fatihah...ok smbg balik...pas tu dok berborak ngan dia smbl berwebcam ngan ain....aha mmg dh xde keja...mmm pas maghrib kitorang pon gerak nk g kdi mamam<<<<
apekah mksd aksi ini????hahaha..



eh malu2 pulak...hahahaha...



hbz lah I if org x sepatotnya bacer entry ni...

tetiber hujan turun ngan lebatnya..adoyai lebat sungguh...mmmm kt mener nk snap pic kiter ni...aha akhrnya keta berhenti kt Giant...mmg xde keja g situ tp sbb nk snap pic layan jerlah...

dgn hujan renyai2 kitorang pon berposing like artis hahaha....







mmmm rase x sonok pulak snap pic kt cni so kitorang pon g masuk dlm Giant...aper lg..snap n snap...



akhrnya jejak kasih kami dh berakhr..selamat tggl sayang...



opppp ti jap jejak kasih x hbz agi....esoknya ina bwk aku kuar agi..mula2 kitorang breakfast kt pasar tani or biasenya org pggl sunday market dkt2 ngan stadium shah alam..mmm pas mamam saya tertarik ngan mashmellow lalu beli satu...tetiber ina suh pilih destinasi seterusnya....mmmm lalu saya memilih tuk g ke Mid...sbb ina sgt arif tuk g kesane...surprise!!!well ina bg saya hadiah bzdy..sgt sonok...n saya pon bg hadiah present gak tuk ina mencr Mr. Right dlm hdpnya...gud luck my frenz...

dlm keta pon sempt snap taw...



serius dlm toilet...



tada...1 for u 1 for me...so sweet...





pas dh hbz tawaf satu mid..kitorang pon aper agi angkat kakilah bla dr situ..hehe..n singgah jap g old town coz kehausan tahap maksimum...wow it's relly happy day..dh lamekn kiter x hangout cam ni..relly miss it...relly hope dpt jumper agi...well aku doakan ko berjaya n kiter doakan kejayaan bersame...kalo ader citer hot jgn luper bg taw...love u ina...mmmuahhh....hmmm sehingga skrg saya still rindu kt dia n rindu saat2 ni....

kiter2 ajer...

ehemm.ehem..ni sem akhr tuk kami bersama2 so byk gak kitorang spent time together2 kt cni...so yg plg close ngan saya kat UiTM Segamat aleya n naim..mmmm x sgka diaorg2 ni nk kwn ngan saya even sy tua setahun...well thiz sem my life jd different coz x sumer claz ngan diaorg lg juz for subjek international business(serius subjek ni sush)thanks to liya n im coz byk sgt tlg saya sepanjang kitorang berkawan...hope korang dua kekal smpi ke akhr hayat..opsss jgn luper bg kad khwn taw...hope i'm the 1st person get ur card..hehehe...mmm so thiz our happy moment....

sweetnya...



sgt cantik...<<


really hope can be a model like my back...



mmmm cyg kt liya..tq for being my frenz n always by my side when i needed...

last pic of me....

Wednesday, January 27, 2010

start.....

fuh banyak nya assgmnt serius dh x larat nk wat...juz nk coret2 kt belog ni jer...mmm so starting story ngan dok kat bilik KP berjam endingnya jd cam ni...



agak2 biler lah saya nk DL ni....np lah diaorg ni pandai sgt..kagum saya dibuatnya..apepon saya akn usaha ngan lebih sungguh2 n sungguh2..hehehe...

sbb sgt tertekan saya ngan rumate sy kuar g mamam aiskrim yg endingnya menjadi selera yg besar buat kami tuk mkn bermacam2 di pizza hut..kami sgt2 menikmati sepuas2nya..



naik bus lah kan...



dok tmpt 2nd blkg smbl berposing2...sgt bosan coz kena tggu 30 minit tk bus bergerak..adoyai..

oho..dh smpi time to eat n eat...



saat2 romantika ngan ella..hehehehe....



cdp taw lasagna ni....



hehehe..cdp2...yelahkn tgh lapo...



last desert..nyum2..aiskrim ni cdp taw....

uhu..byknya..ok2 tuk ceriter seterusnya saya akn wat entry yg lain k...

Friday, January 22, 2010

x sempat...

huh x sempat nk update ti lah edit..agk2 korang aper kitorang wat mlm ni smpi jd cam ni..hahaha...kitorang wat keja yg ntah paper....ti saya citer k..








Wednesday, January 20, 2010

saman!!!!!!

knock!!knock!!!sp lah yg ketuk pintu ni tp x reti nk bukak..adoi terasa malaz nya nk bukak pintu....last2 my rumate yg bukak...patotlah rupenya org UPK dtg bg surat..tp tuk sp...eh tuk saya...kepada saudari Nelissa...ok fine saya dapat surat cinta dr kolej...dengan muker yg berkerut saya pon bacer surat..hahaha sgt kelakar rupenya kena saman coz letak brg kt bilik TV ari tu..kecoh lah..saya bkn letak dadah pon..huhuhu..hmm x kisahlah papepon RM 20 dh melayang kt pejabat bendahari...sbnrnya besh dok kolej ni tp sbb peraturan yg saya rase cam x munasabah rase cam nk cepat kuar jer dr cni...huhuhu...hmmm nmpk gayanya dh ader rekod disiplin..adoyai..sem last lah dpt surat cinta dr kolej...rase syg sgt kat saya smpi nk bg surat cam tu...huh menyampah btol...sekrg msti pihak UPK dh puas atikan saya dh byr...tq sbb jager brg2 sy ngan elok..n tlglh senyum...np perlu garang2...saya x kurang ajarpon...ish kdg2 tmpt yg mlz nk g biler berurusan ngan UPK...rase cam nk gugur jer jantung g situ..senyum lah skit kn bkn nya kena bayar pon...hmm senyum kan satu sedekah..mlz nk ckp....tp saya rase pelik ngan manusia2 kt cni....adakah???

ish akn saya framekn surat ni jd kenangan..hahaha....






Tuesday, January 19, 2010

sonok.sonok...

hehehe..ari ni xde claz..pe lg bgun lmbt lh...hahaha sgt sonok..pas tu mkn n tgk muvie..apelh hidup saya ni...nelissa belajarlah...mmm bukan saya x nk belajar tp xde buku agi nk bukak...sumer dh hbz terjual...huhuhu...well kena get ready ngan assgmnt bergroup..prepay for shooting..hahaha kena shotting agi...2 subjek pulak tu kena shotting...hmmm cam ner lh nanti...papepon sy akn post kt belog ni kalo dh siap...sok bermulanya claz yg sgt2 pack dr 8 smpi 6..penat2...tp belajarkn so layan jer lah...doakan saya yerk..well I don't want banana fruit 2 times..hehehe...papepon di mana ader kemahuan di situ ader highway..

Monday, January 18, 2010

fell better....

today is better than yesterday..my claz sumer dh setel..well of coz lah ada perubahan jadual lg...but it's ok for me sbb nk belajarkan so xde alasan untuk dipertikaikan...hmmm saya nk kurus lah tp x taw mcm maner..tgk diri sndri still gak cam tu..x kurus gak..nmpk tembam adalah...isaw2...mm x kisah lah bout tu tp i miss my mom cooking..really miss that..hmm sejak akhr2 ni selera mkn saya dh kurang...well saya kena mkn ikot masa kalo x senang nk jtuh sakit..dokter dh pesan berkali2 tp dokter sy btol2 xde selera ni even tdo sy kembali sempurna kul 2 atau 3 pg msti terjager...aduhai...ni yg x suker...my rumate pulak ari2 tgk citer hantu.... x takot ker diaorg ni...saya dh naik seram smpi x blh tgk ghost lg dh...btw x sempat lah nk upload pic kt blog ni...line sgt lembap so kena tggu balik umah..name pon di pelusuk Segamat dikelilingi kubur cina...amacam seram x??hehehe...

Sunday, January 17, 2010

x hbz 2 lg..

saya ingat kan dh ok dh rupenya jd makin rumit..x taw dh nk wat pe..x taw dh nk ngadu kt sape..skrg ni kena jumper KP..selesaikan masalah saya...tu jer caranya..kalo x mmg terok lah...hmm rasa mcm air mata nk mengalir dh...tp ditahan..dh ckup dh yg kuar sblm ni...hmm harapan saya tggal sok//dr part1 smpi hbz sem Uitm Segamat ni..x hbz2 nk wat cam ni kt saya....mgkn ini dugaan...tp terlalu berat wat saya...kena bykkn berdoa dan sentiasa senyum...

Wednesday, January 13, 2010

coretan seketika...

well saya tersilap salin jadual..claz yg sepatotnya kul 4 shj saya jdkn dr kul 2 smpi 6..hahaha..nsb baik my rumate sama claz kalo x hmm g lah sorang2...malu lah sorang2..hehehe...well olh sbb masa yg pnjg saya menyusun nota2 yg perlu di bawa tuk ke kelas..al maklumlah nk bersungguh2 dr biasa..hehehe..hmmm dan ari ni gak aktiviti tuk smbut bzdy sal tertunda next week ats sbb masing2 bz...hmmm rasenya pas ni x nerves dah nk masuk claz...rasa berkeyakinan skit sbb kwn2 yg lain sgt support saya..thanks sbb bg sokongan n dorongan...mmm saya ada masalah lah...sush sgt nk tdo ..bkn sbb terbiase x tdo tp serius x blh tdo...isawnya ngan diri sndri....rasa cam nk mkn aper2 ubat yg blh wat sy ngantok tp ti effect terok pulak...hmmm x taw dh nk wat aper...dgn adenya telinga yg peka mcm2 terdengar...huhuhu...hmmm org kater saya x pat tdo coz ader masalah agi..tp wat masa ni saya rase sumer ok...hmm mgkn sbb terpikir kn no name yg tetiber lain mcm...hmm my rumate pon ader problem tp saya comfort kn diaorg dgn bg kate2 semangat...hope diaorg lbh berkeyakinan dr biaser..ari ni gak my gud fren kt skulmate call..well seperti biaser dia ajak lepak kt UIA...mmm kt marhalah sufiah kot namanya...ntah lah x ingat...tp saya ni nakal n semakin nakal..kalo diaorg taw saya nakal msti kena marah..adoyai..kwn2 saya version ni baik sgt..alim..sumer labuh2..hehehe...saya ni x sesuai nk mcm tu...huhu...hmm coretan sy smpi cni jer sok sy karang lg...

Tuesday, January 12, 2010

1st day to claz...

nervesnya masuk 1st claz....mmm lecterur ajar x menariklah ari ni so bermulalah sesi mencuci mata...wah cantiklah murni ari ni....sgt bergaya...xde make up..mmm natural beauty nya...mmm ari ni cti nmpk cam ustazah...well ari ni gak sumer org kecoh pasal result MUET...saya of course lh terok..zero rated kot..huhuhu...tp wat sementara ni x nk ambk MUET dulu...well dlm dewan tgk cam sumer berpuak x beshnya....tp EXTRAVAGANZA still the person yg suker mencapap..ok2 cik nelissa bkn ker bgus ader student begitu..yg byk bertanya n menjawab...mmm terpkse akur dgn keadaan...well ari ni rase mcm berpura2 pulak..senyum..ketawa..mcm palsu..lg2 cti ckp kdg2 tgk muker saya blur sgt..OMG tu bkn rupa saya...agak susah tuk senyum....tp berusaha tuk gelak...hahaha... hmmm tetiber kompius ngan seseorg..tetiber rase keadaan mcm rumit...hmm perlu ker mengeluh...yg pastinya kali ni saya dapat rasekn penulisan sy kurang terator n bercmpur adok...sblm ni pon sama....hmm kena perbaiki lg cam ni...kalo org membaca pon msti terasa pening...sy cuma mengharapkan senyuman sy kembali...hati berasa susah dan sakit....dan saya harap ari akn dtg akn menjadi ari yg terbaik wat sy..hmm nevesnya nk msuk claz sok..huhuhu....

1st day taw g claz....

Sunday, January 10, 2010

what the thing i should do??

listen to my heartbeat...did anybody listen it..ohh it's hurt...why??can u be fine after this...somebody plez help me...nobody willing to do that..when my sad sad story will be eppy story..huh i'm waiting for that..i don't want my heart to blow up...it's hurting me...huhuhhu....can i be strong...can i be good..can i be someone that people can trust..can i be like myself...ooo it's complicated..i need to breath now...

Saturday, January 9, 2010

selamatkanlah..

ahhh rasa macam nk pitam..serius mcm nk pitam...hmm tp masih lg blh menaip tuk belog hari ni..well saya rasa ari ni x bp sihat tp cuber untuk melawan kesakitan ni...tp masih x mampu tuk bergerak aktif...so ari ni x larat nk wat yoga lg..aaaa dh 2 ari skip...np blh jd mcm ni..apa salah sy..np sy jd cam ni....tiap2 mlm nangis..cengeng sungguh sy ni..tolong lah seseorg hentikan ni..mengharapkan seorg putera dtg menyelamat saya keluar terperangkap kt sini...adakah masih wujud dongeng ni???

Friday, January 8, 2010

hentikan....

hmmm ari ni saya still rasa x bersemangat lagi...mcm ader smthg yg missing...tp apa dia???hmm dlm beberapa hari ni mcm dh luper tuk mkn nasi n mcm dh luper tuk tdo..sbnrnya saya x taw aper yg sy sndri fikirkan...huh tolonglah Nelissa jgn lh mcm ni...sudahlah terima jer apa yg ada...terima selagi mampu...hmmm rindunya saat2 blh ketawa...dlm wktu ni tkde sp yg hiraukan sy...terlalu feedup tuk tahu tntg sy...hmmm maybe sush tuk org memahami saya...adoi nk dekat seribu kali dh cakap bnda yg sama..mm satu habit wat org x suker...tp saya still berlagak seperti biasa walaupon hati ni mcm nk meletop...boom..boom...biasenya meletop kerana gembira tp kali ni meletop sbb x dapat tuk menampung lg...semakin suruh berhenti semakin kuat memanah kt diri..perkara yg plg mengecewakan biler yg dikejar x dapat, yg dikendong berciciran...sumer org taw pepatah ni...saya harap saya akn kembali sembuh seperti biasa..plg koman pon terukir sedikit senyuman dibibir....Nelissa chayok!!!!

Monday, January 4, 2010

kali ni sem 6 version 2

aduhai perjuangan ku blum berakhir rupenya..td g jumper KP..well dia suh dftr sndri...hmmm ntah sempat ker x tuk saya dftr claz lain...kalo x kena isi 4 borang ngan g jumper encik azwan..seriusly x taw pon sp dia..mcm garang jer...huhu..papepon tgklah cam maner..hope sumer berjalan ngan baik...wahai Kp jumperlh kiter lg sok..mmm wat mase ni saya x msuk claz dulu dlm semggu ni..rasa cam kena lepak kt bilik ataupon kt bilik KP..al maklumlah dak DBSkn ramai...hbz satu bilik koordinator di concer..hehehe...NELISSA Fighthing!!!

kali ni sem 6...

huh tekanan..tekana..saya ingatkn nk bg ceriter yg menarik tp sbb masalh claz yg masih berlanjutan terus rase down giler...fell like something was drop on my head...dgn sem last lg...byk yg kena pkrkn...rase mcm mlz nk pikir tp kena jgk sbb takot tersilap langkah..rase perit ngan rungsing..yg plg sdh x pat share ngan sp2 pon...sbb sumer org x paham dgn aper yg saya rasa..rasa ingin menjerit jer...tp kt maner?? hmm biler lh sumer ni nk berakhir..Ya Tuhan berikanlah ku kekuatan tuk hadapi sumer ni..sesungguhnya terlalu berat buatku...jgn biarkan setitis air mata mengalir...jika itu yg dimahukan biarlah titik kegembiraan...saya btol2 nk update bnda yg eppy..tggu jerlah nk tunjuk pic dak sgt comey n tembam..hehehe...