Wednesday, December 30, 2009

dengan tetiber...

sombong..sombong giler..pas tu ckp saya yg smbong...aaaaaaaaaaaa tension...i hate thiz...$#&^%^I*&(*)(*)(!!!!!!!!!

saya bukannya sempurna...

pg2 lg kena bgun nk kena g skul tuk beli buku adik-adik saya...sek kebangsaan ok lg x lama sgt tp sekolah agama lama giler...adoi beli jer lh buku x yah lah nk borak2 sane borak2 sini...ingat x penat ker tggu lamer2..aduhai manusia...hmmm saya g skul pakai baju kurung..giler baik...huhuhu...mmmm tp ari ni dtg lg ujian yg besar wat saya...saya btol2 xde selera mkn...perut lapar tp x rase nk mkn..nelissa tlg lah jgn seksa diri sndri...kenapa blh jd mcm tu....susahnya biler nk terangkan sesuatu kt seseorg sbb kiter kena jager hati diaorg..hbz tu hati saya siapa nk jager...ader saper yg kisah dgn aper yg saya rasa..ada awk kisah..ada awk rasa...hmmm tanggung sendiri lg perit taw...saya nk hentikan tiada kuasa...apa perkataan yg sesuai tuk dikeluarkn..permintaan saya ni demand sgt ker???sush ker nk paham saya ni...syg ker kt saya kalo awk sndri wat saya terluka..wat rasa sakit....tolonglah paham..ajarlah saya mcm maner nk wat awak paham tnpa saya berkata-kata...saya bkn manusia yg sempurna...saya jd baik bkn dipinta untuk dibuli tp saya jd baik tuk rase dihormati... tolonglah hentikan semua ni...Ya Tuhan saya tau saya byk berdosa padamu..berikan saya kekuatan untuk hadapi ujian ni satu persatu....jangan biarkan air mata saya mengalir tanpa henti...hentikan semua..hentikan....

Tuesday, December 29, 2009

ini kisah kami semua...

tepat jam 9mlm saya sudah mengikut rombongan chek kiah..bkn nk g rmbgn khwn taw tp tuk cuti2 malaysia kt Langkawi jer...hehehe...perjalanan dimulakan dengan makan big apple...cedap2...tidak terkata...apelah saya ni bus br jer jalan dh start makan..x senonoh btol...ish...ish... nsb baik x hujan..tuk hilangkan bosan saya mendengar lagu sepanjang perjalanan...nsb baik bus ni x wat 7 perhentian kalo x biler lh nk smpi... dengan mata terpisat2 kul 10 pg sudah smpi di pelabuhan tuk naik feri..malangnya tiket tuk naik kul 12.30..pas tu tertunda smpi 1 lbh...wah sungguh penat menanti...saya pon g memberi tenaga pd hp yg sudah nyawa2 ikan...sangat mabuk naik bus nk mkn pon xde selera...tp ibu ngan papa sudah membeli saya set KFC tuk saya mkn..hehehe..tq2..love u too..mmm tuk mengelak mabuk lg saya membeli asam ngan byknya tuk dimkn..hahaha.... sudah smpi di Langkawi tourist guard membawa ke chalet sri bayu....well x seindah yg saya bayangkan...langkawi hanya sebuah perkampungan yg byk tmpt2 menarik tuk pergi...wah statement nya dh jd gitu..layanlah..

posing yg plg cute ngan ibu...



mmm kenalh sntiasa senyum even penat sesangat...



2nd day sehari suntuk berjalan..yg plg besh pat naik bot..serius cantik giler view kt situ...sumer cntik...air bersih..byk bukit bukau...cantiknya...mmm pas tu g makam mahsuri...g tmpt minyak gamat...g tmpt kain batik..g tmpt beras terbakar...n g plg gerun tp sonok naik kabel car..saya ni dah lah gayat tp control cool jer biler naik..haha...rmi giler org...smpi berjam kena tggu...view dr situ lg cantik...cantiknya..rase nk tgk jer lame2 smpi x mo balik sbb sgt cntik...pas tu aper lg tourist guard bwk tmpt tuk shopping..saya x shopping tp saya g mkn ngan adik..x larat tgk org rmi sgt..mcm semut...hahaha..mkn lg bgus...tp cr mc d x jumper yg ader KFC jer..huhu..kempunan nya ngan mc d...gitulah gamatnya rombongan chek kiah...tq for ibu n papa coz bawak ank dia join rmbngan nie...btw ibu ngan papa smbut diaorgnya annivesary kt langkawi...eppy anniversary yg ke 24tahun...

view plg cantik...







candid time....



time ni tangan kena gigit lebah..hbz bengkak...nk wat kejapon x blh..huhu..

Monday, December 28, 2009

mr lonely vs me

sweet sgt sweet...sweet nya...sweet giler...sweetnya...lorr dh kenapa ngan nelissa ni...ok nelissa stop saying that words..juz put in ur heart k...ti org annoying pulak dgr...wah ari tu saya kuar ngan mr. lonely...dh lamer gak x kuar ngan dia...saya rasa seperti di awangan pulak..nervous pon ader...np yerk...huhuhu..
harap2 x kantoi ngan kegugupan saya nie...kena berlgak cool kn...saya hanya memakai jeans ngan blous wrna hitam n putih..dikenakn dgn selendang hitam..very simple...pas tu high heels putih ngan beg tgn putih...make up nipis di muker..akseseri juz gelang n cincin..tampak sesuai biler digandingkn bersama...x nmpk sgt pon...hehehe...x bermotif untuk makeup...mmmm time tu hujan agak lebat hbz basah kuyup...tggu mr lonely lamer sgt smpi jd kering sumernya...wah gitu mcm g berjemur di padang pasir pulak..hahaha...tp lg malangnya x pernh terjadi dlm hidup kamus dwibahasa saya biler tgk wayang blackout..what the fish...sumer org jd pelik n terkejut...ader yg sibuk bermain2 ngan lampu seperti x pernh tgk lampu...budak2 ader yg menangis sbb kebosanan menanti..pihak wayang x ckp apepon biler dh blackout smpi ader org kuar tuk bertanyer..ader ker patot..x berhemah langsung...x taw ker sy sgt terigin nk tgk ceriter tu tetiber blackout...kecewanya msti sy x pat tgk agi..huhuhu...dah lah mntk refund x bg...ingat snang ker saya nk kuar ngan mr lonely..muler2 rase mcm nk marah tp x jd..well maybe ader hikmahnya..we must always think positif..positif ker??rase mcm kecewa sgt adalah...masa berlalu sgt pantas saya terpakse pulang awal sbb nk join rombongan chek kiah mlm tu...kempunan btol nk mamam mc d tp dapat mam big apple pon ok gak..even ari tu sgt kejap wat saya tp sgt eppy..sgt eppy dan sgt eppy..senyuman x lekang dr bibir nie...tq for mr lonely...u so sweet guy....don't ever compare me ngan taylor swift lg...huhu.. wah tetiber taylor swift munculkn...padahal dia x salah papepon...hehehe....




oooo sp agaknya mr lonely nie???adakah??biarlah rahsia..

Wednesday, December 23, 2009

jalan terbaik....

hari ni rase mata sush nk bukak tuk bgun pg...hati ni rase berat tuk bgun...tp saya kuatkn diri jgk untuk bgun...saya rasa sakit sangat kepala seperti bom mahu meletup...pikirkn sesuatu perkara yang tiada jalan penyelesaian terbaik untuk diri saya...saya x taw nk wat apa...saya btul2 tak taw..saya byk mintak pendapat org tntg hal ni..mereka kata saya perlukn yg terbaik untuk diri saya...apa yg terbaik??? apa yg patut saya pilih??huh buntunya..sy perlukn wktu..ntahlh berapa lama...sy sgt x kuat tuk melawan arus...xde siapa yg akn paham apa yg saya alami..sush ker tuk memahami saya...saya btol2 tersepit...semoger sem dpn akn berjln ngan baik...
i'm totally like thiz song coz i juz wanted osmeone to listen my heartbeat even once..

video

Tuesday, December 22, 2009

kisah saya...

hiyak..mlznya nk bgun pg nie..tp demi perut yg lapar kenalah bgun...emmm ubi kayu ngan sambal ikan bilis n teh o panas membuka selera saya pg ni....terasa mcm org2 dulu pulak...hehehe...selepas tu sy selesaikan sumer keja umah...mmmm than br mengadap lappy untuk tgk rancangan star king...setakat ni dh 20 episod saya tengok..ckup menarik...tp yg seronoknya pg ni saya dapat mesej dr seseorg yg lamer sy nantikan....wah sungguh x sangka...juz make my dreams come true...well smbl bermesej smbl dgr lagu korean yang berdendang di telinga...tetiba tgh syok mendengar ibu n papa menyuruh saya bersiap untuk keluar...dengan waktu yg singkat saya pon hanya mengenakan jeans dipadankan dengan t-shirt berwarna putih dan berselendang hitam...memakai jam tangan hitam dan kali ni saya tidak memakai gelang hanya memakai akseseri cincin di jari...mmmm berjalan sane...berjalan sini sehgga terhenti di KFC tuk mamam...dengan niat nak membeli big apple tp sygnya donat xciap lg tuk di jual...lmbt btol diaorg wat keja....apepon kuar jgk saya setelah lama terperap di rumah...hahaha...

gmbr ni diambik tnpa motif...



saya yg begitu comot...



adik2 saya yg poyo

Sunday, December 13, 2009

pc fair

fuh penatnya..rni giler org kt pc fair..x larat nk tgk org..aku tunduk jer..mlz nk pndg org...tp yg plg sedih aku tertinggal hp..ceh dua2 pulak tu...huhuhu....papepon seronok sgt ri ni....

Friday, December 11, 2009

FIGHT!!!!WATCHA!!!

Pang..pom..pin…well ari ni aku pat kuar so aku contact bell ngan ella nk hangout samer2…than kitorang pon g jusco tebrau…tgk muvies santau….not bad citernya….seram tp ader elemen lawak dlm tuh…mmm tp kapel sblh aku bising nk mampos..mcm x pernh tgk muvies…mkn mcm kt meja mkn…popcorn..twesties..ape kejadah ntah dia mkn….naik menyemak aku tgk….hmm than after tgk muvies kitorang mamam…kenyang2….pas tu kitorang round sejusco tuh….giler penat….tp aku rase seronok..sgt seronok dh lame x rase cam nih…huhuhu…..thanks to nabila lukman n nurul aqilah..ur gurlzz r the besh….kuar nie pon sbb nk bius be4 dpt result…biler dh dapat well terok sgt2…serius aku cam xde fell pulak….aku cam dh bius ati aku smpi aku xrase pape pulak huhuhu…apelah aku ni kn…hmm apepon aku akn trus berjuang n berusaha tuk capai segala cita2 aku..aku akn truskn usaha aku..gagal berkali x bermkner x blh bangkit lg..ini ujian dr Allah..aku kena lebih berusaha….NELISSA FIGHTING!!!!

Tuesday, December 8, 2009

masak oh masak..

hahaha..mmm skrg aku dh pndai skit masak...blh lah juz kena mahirkan lg masakkan aku...mmm besh sbnrnya masak ni..np lh aku x ambk bidang masakn blh jd cam chef wan...terkenal woo..tp nk ker dia jd sifu aku..mm aku rasa msti ank dia rmi gf kn..huhuhu...gf dia msti cantik..nmpk gayanya x patlh aku jd menantu chef wan..hahaha..berangan tol...papepon masak ni x sush maner...so gurlzzz belajar lah masak..serius x rugipon...mmmmm jgn biarkn lelaki ambk bidang wanita...hahaha...tp aku x nafikn lelaki pndai msk dr prmpuan..percayalah..huhuhu..mmm time out...jemput mamam...

Monday, December 7, 2009

voice

Well aku br jer katam satu drama Jepon..seriusly touching sgt2..setiap episode aku meleleh..tajuk citer ni VOICE…student perubatan yg ambk forensic berusaha mambantu org2 yg dh mati…mksdnya mcm even dh jd mayat..atas siasatan n kajian yg diaorg wat byk bnda yg terbukti disebalik kejadian…biler aku tgk citer ni br aku taw nk jadi dokter msti dikurniakn nilai hati yg tggi tuk menyelamatkan org..x sumer org ader hati ni…n bile kiter hidup org dapat dengar suara kiter tp biler kiter mati ader ker org nk dgr…so org2 yg keja forensik nil ah yg membantu menyuarakan suara org yg dh mati…mmm tp forensic kt Malaysia x sehebat forensic diaorg.. tp drama ni x sehebat drama jepon mr brain…jalan cerita sama cumer bg aku voice ni lg logic dr mr. brain dr segi makmal perubatan…mmm whateva it is aku skrg dh minat drama jepun sbb aku rase diaorg ader cara tersendiri dlm hidup dan aku sgt kagum..sbb tu Negara diaorg sgt maju…the end of my story is kalo korang nk rase dunia medic tgk lah citer voice..byk pengajaran..tq ella for give this story to me…tq sgt2…

raya x raya....

Yeah raya lg…tp raya kali ni sunyi sgt..even ader org dtg aku still rase sunyi..raya korban kali ni byk sgt mkanan so aku mkn lah puas2 maner bdn x gemok kn…mmm aftr tu lappy jerlh peneman aku ngan eva..hari2 aku tgk bnda yg samer..star king n we got married..sp yg kipas suh mati korea msti taw citer aper ni..aku sgt sonok tiap kali aku tgk bnda ni..kalo aku sedih aku akn tgk berkali2 without lajukan..x taw np sbb aku rase so sweet…very fun..n very entertainment…totally awesome…aku akn download bnda ni byk2 tuk hiburan aku spnjg cuti ni…hope ella ngan nisa serommate ngan aku lg sbb diaorg pon kipas susah mati Korean…skrg aku minat nikichun from 2pm..siwon from suju..wonder gurl…n yg plg suke..sgt suker…terlalu suker group ss501..diaorang mmg cool dgn lagu love like this…..totally like…

pizza hut!!!!

Sblm bekerja
Ari ni my 2nd day go to work..OMG!!!giler kekok smpi x keruan dibuatnya..jntung aku cam nk meletup…ari ni kena touch up tebal skit…memandangkan aku x reti sgt make up so aku pki toucp up jer…looks ok..seriusly kaki cam berat jer nk g..yerlah x selesa agi..aku sorang jer pki bj putih..aku jer lh kena buli…standardlh pekerja br….hmm aku agk isaw gak…xde sp nk support aku…aku rasa agk giler lh keja cam ni…hmm cuti kejap tp keja…mm aku sndri x taw aper motif aku…aku takot smpi meremang bulu roma aku…aku isaw ngan diri aku yg balik mlm2sepatotnya cuti ni aku ambk lesen tp x kesampaian sbb parents aku still x bg…hmm aku rasa aku perlukan semangat tp org bg aku tekanan.. mgkn ni yg aku patot terima diatas kedegilan aku ni…sedih2…
After work…
Well aku sgt tertekan..air mata aku bergenang jer..ri ni balik lg lmbt dr smlm..huhu takotnya…nsb baik ader org sudi ambk aku kalo x msti aku mcm org giler…tugas kali ni agk berat dr smlm…well aku kena bersihkan bar mknan…well serius aku xtaw..xde sp nk ajar aku mule2 smpi aku tanyer manager mcm mane than manager suh tanye org lain..cam tu ker manager….well aku mcm nk nangis time tuh…nsb baik ader sorang dak ni tlg aku..ajar aku cam maner..aku kena smpn sumer bnda kt peti ais besar so mstilah kt blkg…mmm than time aku kt blkg diaorg main simbah2 air…lg ckit aku nk kena kalo x basah kuyup aku dibuatnya….aku sorok kt blkg tp x selamat..endingnya aku sorok kt bilik manager..lantak lah kalo manager nk marah pon…than bila keadaan dh reda aku smbg balik keja…dh siap tetiber mesin bsuh pinggan rosak so kenalah using hand…well aku kena balik lmbt sbb aku kena lap sumer bnda dia basuh…as usual tu lah tugas dak br…olh sbb aku nk cpt aku tlg dak tu basuh…dan basuh…hmmm pas tu aku taw aku x setting meja agi..isawnya aku…pas tu…x sgka ader org membantu aku…seriously aku sgt terharu….dgn hati yg sgt kecut tuk balik sndri…aku pon on the hp yg dh lamer mati…wau ader 14 msg 10 miss call…everyone worried bout me coz x balik lg..serius jam nk tunjuk kul 12 mlm..bygkan plaza angsana dh gelap..be4 tu aku jumper manager mntk tkr shift…than manager kater awk x blh tkr 3 weeks aftr tu blh tkr..aku sgt terkilan….smpi jer umah aku borak ngan atok aku…atok aku suh wat 2 choices nk stop or sayangkan diri…than aku trus capai phone call yana tanye dia mcm2….than dia kater kt aku cabot ngan yakin sbb aku dh xde choices..than cr keja lain…tham sblm tutup mata aku nekad aku nk cabot keja…

So mcm2 yg aku dapat keja dlm 2 ari ni…byk bnda yg mengajar aku…even aku rase sonok tuk kerja tp sbb balik lmbt sgt aku x pat teruskn..sdh taw…biasalah keja penat maner ader keja x penat…tol x..aku sgt enjoy keja n aku harap sgt 1 ari nanti aku akn dpt keja yg sesuai wktu tuk aku…6 jam x duduk without drink n eating…lap pinggan lap sumer2….setting meja..lyn costumer…so sweet…manager pon dh kater aku blh ambk order..wau br 2 ari keja dh di upgrade kn…sp x sonok kan…tp aku terpkse berhenti sbb balik mlm..sbb x nk sushkn org..sbb x nk biarkn diri aku dlm bahaya..ni bkn alasan tuk x keja tp satu bnda yg kiter patut tahu sblm keja kiter kena taw g n balik mcm maner… well aku x menyesal sgt berhenti sbb pekerja kt angsana tu bkn lh friendly sgt..so aku x berkwn sgt ngan diaorg…sbb diaorg bajet diaorang senior so ape taraf nk kwn ngan aku yg junior ni….x cayer tanyer bell…oh yer tq pada bell n my cousin bersungguh2 ajak aku keja balik..aku sgt terharu…tp sorry aku dh nekad…tq for faz take me home safely n really concern bout me…I really miss my job….sob..sob..sob…