Thursday, October 29, 2009

ini ker...

fuh lpz satu paper td tp serius x pat jwb sgt..aku isaw kantoi jer nanti...hmm apelah nasib..aku study lah bg nak giler kot...hmmm tp soalan tu mmg.....huhuhu....cam maner ni paper human resources kalo kantoi malulah...huhuhu...hmmm sem 5 lak tu..ntah lah kecewa ngan diri aku ni..aku x taw dh nk study cam maner agi....huhuhu..Tuhan tlg lah hambamu ini....mmm pas tu x taw np aku kck ati ngan member aku...serius kck..kalo blh nk elak jer...x nk tgk...hmmm yelah kn hdp dia mmg sempurna....ntah lah mgkn aku penat..kalo dia kt tmpt aku msti dia rase mcm tu..cuma aku mlz nk ckp...dia x taw penatnya aku buat...pndg ringan sesuatu perkara..whatevapon aku akn doakn dia berjaya final ni..sbnrnya aku bkn mntk dia hormat aku tp tlg lah pkr aper dia dh wat..maybe dia x nmpk sbb dia bkn kt tmpt aku...dah lah...sakit mmg dh hlg tp parut masih berbekas...

Tuesday, October 27, 2009

kisah mimpi aku....

pada mlm yg sepi...aku dibuai mimpi tp kali ni x bp nk indah sgt....ok lah..aku mimpi aku khwn...giler arr...plhn parents aku kire cam terpkse arr ikot...majlis pon x meriah maner tp mamat tu mmg kaya...than bapa mentua aku bwk kitorang g honeymoon kt india...india???x menarik btol...mmm tp lynlh bp mentua supportkn....pas tu...husband aku ader keja kt india..business matter so aku kuar jejalan ngan kakak ipar...jalan2 tetibe aku nmpk surgery n aku suh aku husband aku ambk..aku kater cpt coz aku sgt takot...aku ckp aku kt dpn surgery bertentangan ngan shell..n dia kater odw...pas tu dtg sekmpulan yg bwk senjata tajam n bunuh org..kitorang pon lari...takot....kitorang msuk dlm surgery tu...tp tibe2 yg lelaki jahat2 tu tuduh kitorang yg bunuh..x pasal2 kitorang kena tgkp...pas tu the end of mimpi tu xde sp dpt selamatkn aku ...cedih2...husband aku dh cube mcm2 cara nk lpzkn aku...sygnya dia kt aku...mmm khwn pkse kn...pelik nya...than rumate aku kejut aku bgun subuh..berakhrnya sebuah mimpi yg scary skit bg aku...mmm pas tu bout member aku yg konvo..dia dak DIIM...td dia call story kt aku mcm2 pasal konvo..giler besh...x sbrnya nk konvo tp giler sebak sbb yelah teringat pengorbanan parents kiter...hmm aku akn usaha sungguh2 tuk capai matlamat...aku kena gak..ha!!luper nk bg taw n aku rase yana kn aku ni pon taw...aku ni semanagt jer lebih tp bukak bukupon x..hampeh tol..hehehe...

Monday, October 26, 2009

ape nk jd nie????

Wah dh hbz dah main game sushi…the end of the game congrate coz I’m the king of sushi pas bukak 6 restoran kt jepun…hahaha…blh tahan interted games ni….pas tu dh hbz dh tgk citer mr. brain…seriously citer tu mmg besh..besh giler wa ckp sama lu…macam csi tp teknologi dia lg hebat..mcm2 ader…jelez giler ader skrin yg blh main tekan2 jer…akupon nk gak…mmm byk2 episod ader 2 yg scary…episode mkn org ngan gurl kena kurung 15 tahun..tetiber aku terpikir dak yg kena culik tu..ntah aper citer ntah….aku takot jer jd cam citer mr. brain tu..scary nya…yg plg pntg my rumate yg x bp minat japan tgk sekali…lain dan x bkn nabila lukman lah….1st time dowh tgk..aku rase kagum sesangat….hehehe…mmmm cam menariklah…tp dia tgk jap jer coz nk g study than aku lyn sorang2 kebetulan nisa tdo pulak tu..mmm my rumate lg sorang…yg lg sorang balik..eh lupe lak aku nk bg taw aku ader4 org rumate taw…mm smbg balik citer…tgh aku tgk drama ni byk kali aku dgr org ketuk pintu bilik tp xde sp2…geram btol…splah yg main ketuk2 ni..tp aku dgr dgn jelas…tp biler tgk xde sp2..kiri n kanan pon xde..kalo ader org main2 x kn dia blh hlg dlm bp saat..x logic..kalo dia lari msti dgr bunyi tp lgsg x bunyi aper2…n biasanya kalo org nk msuk bilik aku msti main bukak jer pintu….pelik2….aku citer ngan rumate aku pon diaorg senyap jer…yelah2 khayalan aku jer..huhuhu…splah nk cy citer2 ghost ni kn….nsb baik lah baby2 bell temankan kalo x seram gak aku..ala bel blk lak baby pon xde..splh nk teman aku pas ni…huhuhu..takotnya….btw sok aku ngan ella nk g jejalan kt segamat…mmm ni sbb plan aku g melaka x jd..plan aku g kl pon x jd..cedih btoll..segamat pon segamat lah…..jalan ngan ella besh ckit….aku blh bwk dia round satu bndr segamat…..n ella ajak aku main basikal..peh sgt menarik..aku mmg suker aktiviti2 cam ni..blh hlgkn tension…n x kire apepon berlaku mlm ni aku kena ciapkan gak nota2 aku yg terbengkalai td gara2 perut dh berbunyi….hehehe…hmmm rindu kt ibu n papa tp still degil x nk balik umah n xnk call..np ntah..jiwa kacau..huhuhu….

Sunday, October 25, 2009

MR. Brain

mmmmm ari ni tgk citer penyiasatan MR. BRAIN...kelakar tp bijak...lain ckit dr CSI...mmg menarik...pas ni nk study lah...isaw x bacer aper2 agi...hmm isawlah ibu x baik demam agi..papapon sama..tp aku tetap x nk balik umah...hmm sbb aku takot aku wat perangai....mmmmm blum mam agi..mlznya nk cr mknan..hamster senyap pulak lh time2 cam ni...rase sunyi..ader bunyi cicak yg bermain kejar2...hahaha..hope setiap saat yg berlalu adlh hr yg indah.....sayang kt sumer...

Saturday, October 24, 2009

tik..tok..tik..tok...

hari ni x wat papepon..
dr pg smpi mlm tgk citer jer...
nk study malaz n xde mood...
hmm jelezlah tgk2 kwn2 aku dh grade..aku jer x grade agi...
ni gara2 sbb aku tukar kos...
kan dh lmbt grade...
huhu cedihnya...aku nk grade same ngan korang tp x pat...
cedih bangat ni...
mmmmmm sok kena study..
dh x blh nk tgk citer agi...adoi mata dh ngantok mintak tdo....
hmmm dlm dunia ni mcm2 hal berlaku n kdg2 aku x paham np perit sgt aku nk terima...
aku rase stress pon ader...kalo lah aku blh wat ape yg aku nk kn besh..ni x..terbeban dgn mcm2 masalah...pas tu mlz nk pikir..ramai sgt org marah kt aku tp aku still wat x taw...aku rase penat tuk mendengar dan melihat...aku perlukan ruang..kalolah ader org bawak aku jauh dr tmpt ni..bawak aku tuk ketenangan..kn besh...

Saturday, October 10, 2009

kini...

ri ni ari sabtu sok dh ahad...ader test fin tp x study lg..hmm bkn mlz tp xde mood nk study...rase bosan n rase takot...hmmmmn aku kena usaha tuk study ni alox aku sendiri gak yg menyesal...huhu....tlg doakan saya pat jawab n moger2 sy rase eppy...

Friday, October 9, 2009

gigi oh gusi

adui....sakitnya gusi ni...bengkak sgt2...smpi nmpk kt pipi....ni gare2 gigi bongsu nk tumbuh...x blh nk tdo...sakit sgt2...huhu....nk g jumper dr gigi tp takot lah pulak..tgk lh cam ner...kalo blh nk g...biar krg cikit sakit ni...mmmm sakitnya...huhuhu....mmm mission ri ni:

study ob cikit
study fin cikit
kemas buku2...
tdo...
g jumper dokter...
mkn bubur...

hope tercapai mission ni..

Friday, October 2, 2009

ntah pe2 ntah

masa yang semaki cemburui aku watkn aku x pat nk update kt blog ni sebanyak yg ku mahu...semakin byk test semakin uat bosan meninmpa2 kt aku..tekanan semakin besar tuk teruskan perjuangan yg makin tipis tuk berjaya..hmm maybe aku dh giveup cecangat...penat...ntahlah,padahal x wat pepon..dok dengar lagu smbil tgk ceriter..hmmm aku pon dh rase bosan tuk wat tu...hmmm korang bacer pon dh bosan...zzzz........@#@$#@%$%