Friday, August 28, 2009

kisah 27 ogos!!

ish x sgka aku g claz pg td tp aku x dgr pon aper prof kamil ckp sbb x paham than aku pon wat keja lain..aku blutut lagu2 dr hp mia n lily..tq korang byk gak lagu yg aku dapat...hehehe...pas tu tgh ari aku ader quiz...mmm not bad soalan dia tp aku jwb jer..pas siap aku terus balik bilik than g claz balik kul 2....serius ngantok...pas tu hbz claz g cr stationery jap pas tu cr tmpt tuk buka pose...lastly pilih tmpt makan kt gementah..kt situ popular ngan ns lemak...sedap taw...mmm pas tu tuk sahur aku tapaw roti planta...kalo korang x taw nk mam kt maner g lah kt cni...mmg berbaloi...hmm tension2keja Fin x ciap lg coz aku x taw nk wat cam ner... HR x study lg padahal sok test..serius dh xde masa...aku perlukan skngn n dorongan tuk aku teruskn perjuangan ni...wah cam nk berperang pulak...huhuhu...

laparnya biler nk buker ni...



murtabak ni serius sdp...



nasi lemak special...

Wednesday, August 26, 2009

today..now..here..

ari ni tkr lecterur lg....lecterur om...ok lah gak dia ajar tp ader quiz sok..adoi isaw2...mmm pas tu claz eco batal...adoi dh semanagt tetiber xde...than balik bilik wat ni wat tu...pas tu t'tdo...ala pas tu kan g lah bazar beli mkn2...x sabarnya nk buker...hehehe....selamat berpuasa...

Cd collection..

dlm beg ni sumer cd2....shhh....



Hmmm kali ni nk story pasal cd2 yg banyak..my rumate giler byk citer ader..kitorang x mampu nk beli hard disk so kitorang pon burn jer kt cd so melambak lah citer yg ader…dulu bg org pnjm skrg dh x coz org yg pnjm tu x reti nk plg x pon reti hlgkn cd pas tu wat x taw jer…terok btol…mmm nk ikotkn blh kena ambklah ngan upk coz bnda yg melalaikn..ntah ape2 ntah..sukati aku arr nk tgk ker x…aku taw diaorg jelez sbnrnya coz zmn hbrn diaorg dh hbz…tgk citer jer bkn citer 18XXXxx….tu lain lah citer….mmm tnsion2…ni pon br lpz ambk dr kondo miey..pas ni blh lh tgk citer puas2…yeah!! tp jap jer pas ni nk bawak balik umah...huhuhu...

5 minute jer...

Wah bln pose nie bgun lmbt lg..x g claz lg….huhuhu..cedih btol…mmm tgh ari dr kondo miey balik campus…rehat2..kemas2…mmm pas tu g claz fin kul 4…hmm taw jer lah bulan ramadhan..otw nk g claz lalu bazar ramadhan menusuk btol kt hidung segala bau..bernyanyi2 perot aku..mcm2 lagu ader…hehehe…bulan2 pose kalo berjalan msti lmbt lg2 claz aku time ni kt tgkt 3..adoi tggi btol.. hmm cam biser aku gak jd muka dak lmbt so slumber jer arr masuk claz…dgn blur2 aku pon dgr lecterur ckp..tetiber dh the end of the claz…alamak br 5 minit aku dok claz dh hbz…x panas lg kerusi…hahaha mmg kelakar btol…mm pas tu aku pon lepak2 ngan diaorg byk2 topik blh lak bincg pasal khwn…hbz sumer planning terkeluar dr miey , sal n liya..hahaha kelakar lah korang ni…hmm dh hbz borak dgn begitu lamer kitorang bukak pose kt pumkin..bufee mcm2 ader..akupon ambk lah sumer..yg beshnya meja kitorang dkt ngan bufee..ape lg melantak lah kitorang sepuas2 nya..alhamdullilah..kenyang sgt2…

im ngan liya...



qis n miey....



me n sal..



buker pose...



tgk arr mcm2 kitorng mkn..









dok melepak...



lepak lg..

Continue story my bzdy..

Hmm nmpknya aku dh tua…cedih btol…dh x blh jd dak kecik lg dh…dh x remaja dh…huhuhu…so aku celebrate simple2 jer…ajak kwn2 yg rapat ngan aku…mmm btw time tu miey ngan sal sakit tenat..diaorg demam…sal blk umah sbb panaz giler badan…so aku celebrate bzdy aku ngan miey ngan geng aku yg lain, bzdy miey jatuh 12/8 sehari sblm aku so kitorang pon potong kek same2…mmm dgn my beloved romate pon sambut gak same2 coz bzdy dia 14/8…wah sume dkt2 ngan bzdy aku..beshnya blh berkongsi rasa gembira…beshlah.. ha be4 kecoh2 bzdy aku kt segamat aku jumper yana kt shah alam…well kitorng kuar same2..mkn same2..jalan same2…sp yana???dia member seperjuangan aku yg taw suker duka aku n taw lah aku ni cam ner..kitorang mmg rapat tp skrg dia dh xde kt cni coz dia dh smbg degrre kt uitm shah alam..aku doakan ko Berjaya ke arah umah tangga..hehehe….mmm tq for ur bzdy giving….tq for naim n liya for give cute bear..nisa for giv globe music …my lovely fren for give 100 words of inspire..that’s cool..hehe..n others tq gak..tq sgt2 coz ingat bzdy aku..love u all..mmuah…

my globe music



my cake n bell



me n yana





cdpnya aiskrim...



aiskrim ni paling besh n paling mahal..



potong jer lh..kena buli pki topi ni..



nk tiup ni..



my cake ngan miey....

Flashback Kekecohan interview

My subject sem ni ader kena mengena ngan humam resources so assgmnt kali ni kena interview berkenaan ngan human resources…agak mencabar gak arr time wat keja ni…mula2 aku ngan group aku pilih gardenia nya company tp last minute manager dia lak xde….plan bagai nk giler ni….tetiber jd cam tu so kitorang pe lg cr sumer nmbr company than call sumer2nya..banyak wo lbh dr 10 kot…hbz kredit gua…pas tu dh last2 tu give up giler…than aku pon suh liya try last company ni…alhamdullilah rezeki kitorang dpt gak interview company tu….nk taw x company aper??? Jeng..jeng.. NSTP lah…mmg d’bomb lah company ni…so on that day kitorang interview berdebar kot sbb kitorang luper ari tu ari jumaat so kena lah berbaju kurung yg kitorang ni gi bantai pakai suar..hahaha..kecut btol…kitorang siap kena cek suhu badan lg be4 masuk..apepon besh giler g interview..the guy yg kitorang interview mmg sempoi, sporting, noty giler2 mmg besh lah…Encik Nizam baik punye….than tanye tu tanye ni..kitorang pon balik mengikut haluan msg2…tu lah pengalaman kitorang g tanpa surat Uitm coz time tu tgh sibuk H1N1 so student x blh g wat assgmnt kt luar tp kitorang redah jer…hehehe….

naim n liya



it's me



miey ngan sal...



enck nizam ngan kitorang...not bad kan dia..



kena tggu ni....

Monday, August 17, 2009

apa nk jadi????

mmmm ngantoknya claz pg ni..serius ngantok...dah lh boring..huhuhu...mmm ari balik umah jap ambk barang...pas tu balik bilik..pas tu tgk citer jepun..pastu g joging tp x jd...pastu ntahlah...byk keja tp mlz nk wat...cam ner ni..isaw ngan diri aku ni..isawnya....huhuhu

Saturday, August 15, 2009

Ouch!!!!

aduhai...x bestnya thiz week..ader byk sgt test..x menarik...hmmm bler bukak buku jer ngantok...keinginan main games sgt tggi...cam ner nk naikkan pointer...biler lh aku nk bertaubat...hmmm sem ni claz ok..lecterur blh lah...hmmm aku takot diaorg kedekut bg markah jer...hbzlh aku...td main bowling pon kalah...masuk longkang jer...huhuhu...aper nk jd...mmm tp sonok lh...sonok sgt..btw ri ni balik kolej..coz sok test kan so mlm ni kena pulun hbz2..kalo x nyesal seumur hidup...hbz test blh lah terbongkang...yeah!!! time to go back...astalavista bebeh...

Friday, August 14, 2009

what the day...

wah lambatnya bgun....hmm smlm x blh tso arr...sbb rase lain mcm tp x taw np...btw smlm ari yg besh agt2 coz sapat mamam kek ngan kwn2 even ader yg sakit n bz dgn keja masing2...tq gurlz u r the best...mmm teringat kngn dulu..sapat surat palsu dr kolej...peh giler cuak...mmg kaw2 aku kena dgn diaorg...hmmm x pat citer lg lah..ti jer lah aku edit balik...cc ni bising giler....x tahan...huhuu

Thursday, August 13, 2009

my bezday

hello...hellopzzz...
my bezday lah..x cy lah dh 21...dh tua dah..x sgka btol...mmm diaorg ni sakit so kena jage diaorg...sunyi...sepi...mmm tkpe hope diaorg cpt sembuh....

Monday, August 10, 2009

my bzday wish....

OMG lg bp ari dh nk tua...hmmm tua ker??? thiz bzdy org kater akn dpt kunci pelepasan tp aku rasa mcm x pon..terkurung lg adalah..hehehe....aper yg aku nk bzdy ni...x taw lh..sgt x taw....wuwuwuwu..tp aku nk sumer org ingat bzdy aku pon dh ckup..nyanyikan ramai2...wau so sweet...hmmm korang taw x nk cr music box yg lagunya mcm citer my gurl...ting..ting..ting...urmmmm cdpnya bunyi....hmmm pas tu kalo dpt 1 suit bj senam best gak dr ibu n papa...x pon beg yg cun ker...urmm kasut yg giloz tggi ker...hahaha tu cuma angan2 jer..ti dh keja blh lah beli...x po keta sebuah ok gak tu...hahaha.. apelah aku ni...hmmm claz ptg ni batal... so nk membuta jer...zzzzzzzzz

Wednesday, August 5, 2009

harapan...

aiyo..aiyo...manyak pening ma ari ni..manyak masalah ma kena pikir.....aiyo..aiyo.. hmmm sekarang ni hanya berdoa tuk segalanya..hope apa yg dihajatkan akan tercapai..tiada kesedihan..tiada kekecewaan..yg hanya adalah kegembiraan..aku harap sumer berjalan dengan lancar....amin....hmm aku harap aku akan kembali senyum seperti dulu....

Tuesday, August 4, 2009

skit jer....

huhahuhahu...aper tu sbnrnya...penatnya..banyak bnda kena wat..assgmnt dh berlambak dh ni...presentation dah lah byk..nervous btol..msti x blh nk present ti..adoi..cam ner ni...isaw2...dh lah mlz nk pikir..tdo lebih baik...zzzzzzzzzzz...........

what the day..

Dear blogger..
Ari ni ari yg rajin bg aku..aku bgun sgt pg…mandi n terus kemas umah…dr depan smpi belakang…amat menyeronokkan…hehehe..pas tu cooking for my self to eat….juz a simple cooking n watch TV…again n again….OMG not have interesting story in Tv…so bored…than I’m going to sleep..hahaha bad think…. Maybe I’m so tired…ari ni resah sgt tgk ibu makin sakit….suara makin xde..ibu mcm nk demam..tu lg wat aku isaw..she work to hard….aku mcm nk gantikn tmpt ibu tp aku x mahir mcm ibu mcm mane nk ganti.. aku hanya membantu tuk ringankn beban ibu…aku harap ibu cpt sembuh..ibu blh ckp seperti biasa….fuh degilnya adik perempuan aku ni…sepatah aku ckp berpuluh dia jwb..adoi terlebih petah lah pulak budak ni…runsing btol…nsb baik lah adk lelaki aku dgr ckp…kalo x blh botak kepala..hahaha…aku ader baca satu fakta..kalo kiter byk berfikir dan sgt byk berfikir kiter akn mengalami keguguran rambut yg tggi..bahaya tu….tp aku rasa kalo x berfikir rmbt tetap gugur jgk kan…..hahahaha….wah.. x sgka aku dpt tgk last episode citer oh sung jung vs karl kt 8 tv..pas tu ader the best pearl kul 3.pas tu kul 8.30 ader citer gourmet..aku rasa citer ni best tuk dilayan….hmmm tetibe aku teringin sgt nk tgk citer kampong boy…hahaha ntah np lah aku ni…almaklumlah akukn gadis kampong…haahahaha…..kampong ker...

aduhai sayangku...

Dear blogger..ari ni aku bgun lmbt sgt..tp aku terus bersiap tuk kuar..disbbkn aku x taw nk drive kena lh jln kaki g ke kedai..aku kena pos brg tuk adk aku yg study kt kedah….urmm pas tu aku g kdi phone masukkkn game..OMG game lg…giler lh aku ni…. 3 games 5 ringgits..oklh kot..aku ni sajer jer nk buang duit…adoi kena saving..kena saving ni…hmmm sbnrnya aku tgh cr game the sims 3 yg blh masuk kt vista…aku btol2 nk..tp sush lh nk cr…mmm aku kena stop ni..adk2 aku dh sibuk bergaduh..mmg nk kena diaorg ni…dh main sane main sini gelak sane gelak sini pas tu gaduh..x paham btol aku…./.’,’/.’;][=-!@#$%^^&&**()

cuti..cuti...

Dear blogger..bosan nya kt umah x taw nk wat aper..so tuk hlgkn bosan aku msk kari kepala ikan ngan goreng sayur kacang panjang..adk aku pulak bersungguh2 tumbuk belacan sbb nk wat sambal belacan pas tu kitorang pon mkn same2..mmm parents aku g kenduri so aku mkn ngan adk aku jerlh…hbz jer aku smbg main games….adoi geram tol asyik kalah jer main game ni..aku main game shopping mania… aku rase aku ni x suker sgt shopping so sbb tu lh sush nk apply dlm game, tu yg blh kalah jer…ptg lak aku wat minuman ptg..hahaha xde keja aku pon menggoreng cempedak..aroma dia sgt menusuk perut aku..hehehe…

H1N1!!!!

Dear blogger…tetiber ri ni uitm pat cuti 1 week coz wabak h1n1…x taw ker yg aku ni byk keja kena wat tetiber bg cti..seronok mmg seronok tp keja sumer terhenti…aku isaw lh ngan pojek aku..mcm dh kusut sgt..aku sgt isaw…huhuhu…hmm aku blk ngan mieymiey ngan kwn dia..kt tgh jln selisih ngan bell…well nk dijadikan citer kwn miey ni mmg pecut hbz…kecot perot aku naik ngan dia…hmmm rasa mcm kt litar sepang..nsb baik xde aper2….yg lg wat aku bengang blh pulak jem kt highway ngala ke jb….ni sumer gara2 org yg terhormat…kalo lah aku ader power..aku nk ckp ngan org tu..”dh taw ni highway , pas tu dh jd penghalang jalan x blh ker bwk laju2…aku taw lah keliling ko polis trafik..jgnlh berlagak…hahahaha”… hmm hbz aku pas ni kena pancung huhuhu takotnya….tp aku akn ckp kalo aku ader power lh kalo xde kena lh istighfar byk2….kenalah S.A.B.A.R…..hmm mieymiey tq yerk….kiter smpi ngan selamat..dpt gak jumper ngan kerinci mieymiey yg makin gebu…urmm parents aku dia br balik melawat dr uda so diaorg pon ambklh aku…termasuklah atok2 sedara aku..aku sgt2 lapar biler dh smpi johor…yg penting papa aku belanjer aku mkn nasi lemak yg aku rasa plg best kt Kulai….love u…

kahwin lagi...

Wah..g umah org kahwin lg….berbaju songket berselendang hitam tp berselipar putih..wakaka…luper nk bwk kasut blk umah Fae….mmm ri tu kenduri khwn sedara mieymiey…pas hbz jer keja touch up sane..touch up sini kitorang pon gerak g Melaka….smpi jer kitorang salam2 nsb baik aku pki losyen..wangi skit..tp dgn berbaju kebaya..panaz dia Tuhan jer lah taw..nk terbakar rasanya…pas tu mkn…aku br taw kenduri khwn kt Melaka lain skit dr Johor…mm lauk nya ader daging msk kicap..ader papedum..ader buah…pas tu kuih koci ngan berjenis2 agar2…meriah sgguh mknanya…time kitorang mkn paluan kompang pon bergema…adoi berdetakjantung aku…mcm aku lak nk naik pelamin..lastly kt majlis tu kitorang memulakan penggambaran di atas pelamin….mmg lain rasenya…hahahaha….pas tu bak kata org alag2 pekasam biar smpi ke pangkal lengan…alang2 dh smpi Melaka ape lg g jln2 lh….kitorang pon g tgk movie harry potter…hmm not bad lah citer tu… harry potter be4 ni lg best…ruginya x tgk time dulu..tp cedihlah Dumbeldor mati….nk dijadikn citer tgh jejaln ni jumper yana n athirah…hmm riuh sekmpg lh jwbnya…borak2…ckp2..gosip2..hehehe….hbz jer jejalan sane sini..kitorang pon balik dgn speed yg maksima..

kt kondo mieymiey..



baru lepaz bersantap...




dok atas pelamin....berdebar tu..

claz oh claz....

Hmm ari ni mmg memenatkan…g sane..g sini…pg ni aku bgun lmbt lg…al maklumlah claz ari2 kul 8… urmm tp sejk akhr2 ni aku ader satu habit yg sgt2 bahaya…knk2 20 tahun kebawah x blh ikot..sgt bahaya taw…hmm habit aku skrg ni bgn lmbt…g claz lmbt….balik nk cepat..hehehehe…..plg lmbt aku bgun 7.50…aku sempat breakfast lg taw susu dgn roti…hahaha..giler btol…mmm member2 aku sumer dok luar..kdg2 tu diaorg smpi awal dr aku.…kdg2 aku terlmbt stgh jam…tp aku cam x bersalah jer g lmbt…g claz pun x terkejar2..jalan seperti menikmati pemandangan sekeliling…OMG terlalu relax tu beb ,so smpi claz x penat sgt tp tekak still haus….nk air jer kejanya..cam ner bulan puasa nanti….dugaan..dugaan…hmmm ape2 pon jgn tiru kelambatan i..x elok taw…kalo blh, lari lah nk g claz…… ti dh lmbt mane lh taw kena kunci dr dlm…adiyos..