Monday, December 7, 2009

pizza hut!!!!

Sblm bekerja
Ari ni my 2nd day go to work..OMG!!!giler kekok smpi x keruan dibuatnya..jntung aku cam nk meletup…ari ni kena touch up tebal skit…memandangkan aku x reti sgt make up so aku pki toucp up jer…looks ok..seriusly kaki cam berat jer nk g..yerlah x selesa agi..aku sorang jer pki bj putih..aku jer lh kena buli…standardlh pekerja br….hmm aku agk isaw gak…xde sp nk support aku…aku rasa agk giler lh keja cam ni…hmm cuti kejap tp keja…mm aku sndri x taw aper motif aku…aku takot smpi meremang bulu roma aku…aku isaw ngan diri aku yg balik mlm2sepatotnya cuti ni aku ambk lesen tp x kesampaian sbb parents aku still x bg…hmm aku rasa aku perlukan semangat tp org bg aku tekanan.. mgkn ni yg aku patot terima diatas kedegilan aku ni…sedih2…
After work…
Well aku sgt tertekan..air mata aku bergenang jer..ri ni balik lg lmbt dr smlm..huhu takotnya…nsb baik ader org sudi ambk aku kalo x msti aku mcm org giler…tugas kali ni agk berat dr smlm…well aku kena bersihkan bar mknan…well serius aku xtaw..xde sp nk ajar aku mule2 smpi aku tanyer manager mcm mane than manager suh tanye org lain..cam tu ker manager….well aku mcm nk nangis time tuh…nsb baik ader sorang dak ni tlg aku..ajar aku cam maner..aku kena smpn sumer bnda kt peti ais besar so mstilah kt blkg…mmm than time aku kt blkg diaorg main simbah2 air…lg ckit aku nk kena kalo x basah kuyup aku dibuatnya….aku sorok kt blkg tp x selamat..endingnya aku sorok kt bilik manager..lantak lah kalo manager nk marah pon…than bila keadaan dh reda aku smbg balik keja…dh siap tetiber mesin bsuh pinggan rosak so kenalah using hand…well aku kena balik lmbt sbb aku kena lap sumer bnda dia basuh…as usual tu lah tugas dak br…olh sbb aku nk cpt aku tlg dak tu basuh…dan basuh…hmmm pas tu aku taw aku x setting meja agi..isawnya aku…pas tu…x sgka ader org membantu aku…seriously aku sgt terharu….dgn hati yg sgt kecut tuk balik sndri…aku pon on the hp yg dh lamer mati…wau ader 14 msg 10 miss call…everyone worried bout me coz x balik lg..serius jam nk tunjuk kul 12 mlm..bygkan plaza angsana dh gelap..be4 tu aku jumper manager mntk tkr shift…than manager kater awk x blh tkr 3 weeks aftr tu blh tkr..aku sgt terkilan….smpi jer umah aku borak ngan atok aku…atok aku suh wat 2 choices nk stop or sayangkan diri…than aku trus capai phone call yana tanye dia mcm2….than dia kater kt aku cabot ngan yakin sbb aku dh xde choices..than cr keja lain…tham sblm tutup mata aku nekad aku nk cabot keja…

So mcm2 yg aku dapat keja dlm 2 ari ni…byk bnda yg mengajar aku…even aku rase sonok tuk kerja tp sbb balik lmbt sgt aku x pat teruskn..sdh taw…biasalah keja penat maner ader keja x penat…tol x..aku sgt enjoy keja n aku harap sgt 1 ari nanti aku akn dpt keja yg sesuai wktu tuk aku…6 jam x duduk without drink n eating…lap pinggan lap sumer2….setting meja..lyn costumer…so sweet…manager pon dh kater aku blh ambk order..wau br 2 ari keja dh di upgrade kn…sp x sonok kan…tp aku terpkse berhenti sbb balik mlm..sbb x nk sushkn org..sbb x nk biarkn diri aku dlm bahaya..ni bkn alasan tuk x keja tp satu bnda yg kiter patut tahu sblm keja kiter kena taw g n balik mcm maner… well aku x menyesal sgt berhenti sbb pekerja kt angsana tu bkn lh friendly sgt..so aku x berkwn sgt ngan diaorg…sbb diaorg bajet diaorang senior so ape taraf nk kwn ngan aku yg junior ni….x cayer tanyer bell…oh yer tq pada bell n my cousin bersungguh2 ajak aku keja balik..aku sgt terharu…tp sorry aku dh nekad…tq for faz take me home safely n really concern bout me…I really miss my job….sob..sob..sob…

No comments:

Post a Comment

open ur mouth n said something...