Sunday, September 20, 2009

raya!!!

ari raya semua org gembira..
biler raya hantu sumer dh kuar...
huhuhu takotnya...
semoga raya ni bermkne tuk kiter sumer...
selamat ari raya wat semua...
maaf zahir also batin...hehehe...

Tuesday, September 15, 2009

kisah kami..

wah pe lah nk jd ri ni..clz yg sepatotnya kul 4 aku ingat kul 2..punyelah semangat..ish..ish..kena tukar bj balik...adoi sakit btol pale so aku pon tdo lh jap..pale sgt2 sakit...rasa mcm nk hantuk kt dinding jer..selau sgt cam ni..x taw lh np..kn besh kalo blh dapat taw...x suker lh nk jumper dokter2 ni...mmmmm hbz claz jer terus kuar g mamam...so kitorang decide buker kt old test..miey mamam nasi ayam blackpaper (not bad)sal mamam mee hainan(not bad)im ngan liya mam nasi goreng kmpg (byk sgt) n aku mkn mee curry...(blh tahan)..kitorang pon mkn sungguh2 coz lapar sgt2...pas tu kitorang celoteh2 skit than balik...tp aku,liya ngan im singgah g beli ns lemak..srius sdp sgt ns lemak ni...korang try lah gak...mmm im ngan liya dh balik mlm ni beshnya...hope diaorg smpi ngan selamat...hmm aku pulak byk keja kena wat..aku kena capai segala mission yg aku plan...aku x taw nk g claz sok coz aku x paham lh aper yg di ajar..ti msti aku blur2...huhuhu cam ner ni...sok balik ngan miey aftr claz...x sabarnya...cuti semggu tp aku terpkse berkorban tuk study skit2..kalo x mmg nyesal..pas raya jer ader test 2..kena score beb coz test 1 dh hancur...kena gak..harap2 blh study kt umah time rayer2 ni...princesshuhu mintk ampun maaf if ader salah n silap...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...jgn luper main bunge api...

it's secret....




ugly face ker???




what the face???




talk to the hand




ni lah stesyen ketapi yg tiada penghujungnya...

buku tidak bermutu

Noni masuk ke sebuah perpustakaan dan berdiri di depan seorang pegawai perpustakaan tersebut sambil berkata, “Saya mahu komplain!”“Ada apa, Cik?” petugas perpustakaan bertanya.“Minggu lalu saya meminjam sebuah buku dari perpustakaan ini, dan buku tersebut sangat tidak bermutu!” jelas Noni.“Kenapa pula Cik?”“Hurufnya kecil-kecil, tidak ada ruang di antara perkataan, tidak ada perenggan, semuanya hanya huruf-huruf, tidak ada gambar menarik, dan yang paling menyedihkan, buku itu sama sekali tidak menceritakan apapun padahal ada banyak nama orang di dalamnya!”Petugas perpustakaan itu langsung terbeliak dan berkata, “Aha …. Jadi Andalah orang yang membawa buku telepon kami yang hilang minggu lalu!”

ungkapan cinta

Teruna: "Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama."
Cewek: "Apakah kau rela kalau aku pergi?"
Teruna: "Tentu Tidak! Jangan sesekali kau berpikiran seperti itu."
Dara: "Apakah kau mencintaiku?"
Teruna:"Tentu! Selamanya akan tetap begitu."
Dara: "Apakah kau pernah berlaku curang?"
Teruna: "Tidak! Aku tak akan sesekali melakukan hal seburuk itu."
Dara: "Maukah kau menciumku?"
Teruna: "Ya..."
Dara: "Sayangku... Sesudah 5 tahun nikah..."
Sila baca dari bawah ke atas.

cara berchatting..

Bila ada user tanya kat room:"kau orang dengar tak aku on lagu?" jawab:"kau ingat aku pekak ka?" Bila ada yang tanya:"apsal room ni tak meriah eh?" jawab:"ni bilik mayat da, kau nak meriah gie pasar sana" Bila ada yang tanya:"PC aku ni asik hang la,sape leh tolong aku?" jawab:"kau campak je PC kau tu kat sungai"

cucu dan atok..

"Mengapa tak seperti kawan sebaya kau?" Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan.
Atuk: "Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar??? Besar nak jadi apa???" (Atok marah tahap tertinggi)
Cucu: "Atok asyik bandingkan dengan kengkawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain."
Atuk: "Tak sama apanyerr???"
Cucu: "Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?"
Atuk: "?...?...?...?...?...?"

Diam ketika makan

Sebuah keluarga yang terdiri dari ayah, ibu dan seorang anak sedang makan malam bersama. Anak : "Ayah, di..."
Ayah : "Diam! Sewaktu makan tidak boleh bercakap!"Setelah selesai makan...
Ayah : "Nak, waktu makan tadi apa yang ingin kau katakan?"
Anak : "Ayah, di daun salad yang ayah makan tadi ada ulatnya!"

budak kecil..lelaki tua dan cokelat...

Seorang lelaki tua sedang berehat di bangku taman bunga. Datang seorang budak kecil duduk disebelah. Si budak mengeluarkan cokelat dari poket lalu menjamahnya. Habis satu, dia mula lagi satu. Dan lagi. Dan lagi. Si tua memerhatikan sekian lama. Apabila budak kecil mula hendak makan cokelat yang ke-10, dia mencelah, "Nak, pakcik nak bagi nasihat sikit" Budak kecil melihat sambil mendiamkan diri. "Kalau makan banyak sangat makanan ringan, tak elok untuk kesihatan dan gigi rosak!" Si budak berkata,"Datuk saya ada nasihat juga." "Dia pun kata jangan makan makanan ringan?" "Tak. Dia kata JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN"

miss mission impossible

mission today:

1.siapkan eco

2.wat essay

3.edit slide KIK(mail kt P.Norzie)

4.basuh baju(maybe)

5.makan dgn mereka2(miey,liya,sal,qis)

6.tdo kejap

7.ambik lagu kt ella

8.update music in phone

9.main games

10.tgk muvies

11. kemas barang sok nk pulang

hope mission tercapai....huhuhu byknya...

sungguh x larat...cayerlah!!!

wah jam tepat kul 1.30 pg..serius ngantok tp mcm2 kena wat ni...x taw lh biler nk ciap..serius badan dh x larat..ni pon dh kire tahap pakse...adoi cdpnya tgk ella tdo..nisa still sungguh2 wat keja..bell pulak x jumper jln balik..hehehe...mane ntah dak ni g...mm td ader metting..syukur coz berjln dgn baik n ok...tp byk bnda kena btolkn...hope pat ciapkn as soon as possible...hmm dh x larat ni...hope sok larat g claz...mission ari ni..ciapkn sumer kejer...kurangkn tdo..byk kn beribadah...nelissa aza2 fighting!!!!wah dh ngantok sgt ni...zzzzzzzz.....

Monday, September 14, 2009

celoteh d'pg...

ngantok??maybe...malaz???maybe....kusut???maybe..mm pg2 dh serabut..x tawlh np...my rumate is gud coz diaorg x tdo pon after sahur....very gud...mmm x sgka raya dh nk dekat..preparation x wat lg...bersungguh ckp ngan papa belikan cat colour pink tp msti papa ckp sp yg nk cat..mstilah aku coz aku btol2 nk cat..hahaha...mm kenangan be4 aku pindah dr umah ni..huhuhu..pindah lg...x syok btol..even aku xde kwn kt cni coz majoriti kt segar amat tp aku dh biaser kt cni...mmmm cedih2...lg 3 ari mau pulang..aku dh bersiap sedia tuk nganyam ketupat..wat my favorate kuih raya... lastly aku nk kemas umah clean n clear...mm ni lah saat nk buli adik aku...hahaha...mmm xde semangat pon nk raya coz isaw pasal study..isaw sgt..sem ni terok giler study...x taw np...aku kena improve..kalo x hbz lah...hidup ni dh x bermkne lg..huhu...nelissa chayok!!!

Thursday, September 10, 2009

mencari mlm lailatul qadar...

wah dh hbz dh test...mm dh lh lmbt 15 minit..nsb baik leh jwb..yg x pat kiter main goreng jer...harap2 ok lah paper kali ni..hbz jer test my frenz ajak minum2 so kuar lah g old test..mm testing minum white cofee sdp gak...pas tu kitorang pon bergosip lah sakan...dh lamer x lepak cam ni kan...mmm yg penting pas ni nk main games pas tu tgk citer....cam lpz gian pulak...alamak slide KIK x siapkn agi sok dh nk meeeting...pening2...sush gak wat bnda ni...nsb baik lah KIK group ni mmg msg2 otak giler2 kalo x msti dapat tekanan mental...hahahaha....mission tuk ri ni n sok...siapkan slide KIK n basuh baju..ala bkn mlz nk basuh tp asal ader masa nk basuh msti ader org basuh...huhuhu...hope mission kali ni berjaya....hmm nk citer ni tgh odw nk balik kampus tiber2 ader kabus tebal giler...serius scary...tp bulan posekan nsb baik xde pe2...pas ni x mo tgk citer ghost tp my rumate beria ajk tgk citer Real pocong....serius x berani sgt2....God bless me...


serius white coffe ice blanded mmg cdp....ngan fresh orange ni...




gadis ni dah berpunyer ker????



tgk menu punyerlah lamer..last2 x order aper2...hehehe...kelakar lh kamu ni...



Qis x mo cedih2 taw..u strong gurl...

Wednesday, September 9, 2009

sharing is caring ker???

Hmmm kater org sharing is caring tu sgt bermkner..akupon rase cam tu…lg2 kalo sharing dgn org yg tersyg kan…tp mlangnya ader limitation…tu x blh ni x blh…np msti nk sembnyikan sesuatu…bg jer lah taw kan..x sush pon…kdg2 aku suker wat spekulasi sndri…mmm means that msti ader smthg wrong… tp ti org kater fitnah pulak tp dia wat kiter ckp cam tu sp suruh kan..hehehe…np x nk sharing..sbb takot ego jatuh..ker takot pecah tembelang…teringat pulak dulu aku x kisah pon nk sharing ker x nk sharing ker smpi satu masa rupenya dia mainkan aku..start dr tue aku rase kecewa sgt ..kecewa sbb semua adlh penipuan…korang nk ker aper yg korang lalui satu penipuan msti x nk kan..aku rase hal ni lg trok dr wat kontrak cinta kan…sbb sumenya palsu…hmm salah ker kalo nk sharing..kater cikgu blh hlgkn beban dr tekanan mental…aku suker sharing sumer bnda dgn org yg aku syg…x kire aku marah ker,sdh ker, eppy ker ataupon brg2 aku ker tp kalo member aku x nk sharing ti lain jdnya...sush gak kan…x pasal2 bermain dgn air mata…huhuhu x mo lah…aku nk dia taw.aper aku rase even telinga dia sakit dengar tp dh lame2 aku cam dah takot nk sharing sbb sharing is caring dh x bermkner lg..dah malap…kdg2 hanya dibuat perangkap untuk aku..hehehe takotnya…

bad day!!

Fuh hbzpon claz tuk ri ni tp kena prepay tuk test OB…serius td aku x nk g claz eco coz ngantok tahap giga…huhu…tp member2 aku tarik aku g claz gak..aku pon g lah…kalo diaorg perasan mmg dr awal claz aku x senyum pon..muker aku serius kot wat nota OB….mmm td ader present kt claz n tiber that one person tu jer psyco org…means that dia tanye mcm2 soalan coz dia kater muker msg2 nmpk boring…aduhai bkn boring lah pandai tp ngantok…kiter kalo ngantok bnda kt sekeliling pon jd cam xde.. menarik cam ner pon korang present kalo dh ngantok mmg ngantok lah…aku taw mmg korang presnt sgt2 bgus..kalah aku ni ha yg gagap giler…nk sebut pon blh tergeliat lidah…hmm tp seriusly aku x suker dia psyco org cam tu tp bg aku mmg bagus pon dia wat cam tu biler present…maybe x kena ngan mood aku time tu kot…ahhh lantaklah….well dia dh usik aku…tp member2 aku kater sekadar gurauan jer…yeker???cam tu gurau eh..maybe diaorg x nk aku meletop kot so diaorg ckp cam tu ker atau aku jer yg perasan sndri....maybe…mcm2 spekulasi blh di buat tp dia wat mood aku btol2 x baik..next time aku rase baik aku pki topeng lah..aku nk senyum ker x nk ker, org x nmpk kn so org pon x salah faham kan ngan aku…ish bencinya ngan manusia tu..bencinya….lesson!!!aku x kaco hidup ko, ko jgnlh kaco hidup aku!!!! I hate u today!!!understand!!!...k lah aku dh ok…aku nk study…pang ping pung.,!@#@#%#$^%$&

Tuesday, September 8, 2009

celoteh saya...

stlh wat keja yg bkn keja aku, akupon dok merapu ngan ina kt ym..hahaha...br kul 4 tp perut aku dh nyanyi lagu dondanglah sayang...ri ni aku berniat nk mkn byk tp x ikot nafsu k..blh ker???hahaha...mmm ri ni mission nk bacer ob sambil tgk usop santorian...msti best...nk ingat zmn2 kegemilangan citer ni..citer ni best gak tp x taw lh np x naik cam citer upin dan ipin kan..aaaa ngantok so mission ke2 msti tdo..hehehe...the end of the story jgnlh jd cam ni..ingat2 skit nk test...buat yg tersayang...rindunya...

Saturday, September 5, 2009

sunyi

lonely..i'm so lonely...i have nobody to make me smile..lalalala....
dlm pale nk main games...siapkan keja..main game..siapkan keja..tp satu pon x wat...mengalami tekanan yg mendalam sehingga x pat wat sumer keje..tekanan semakin dalam..lalu duduk terbaring tanpa wat ape2 sbb sume merungsingkan..nk buka pon xde selera...rasa mcm nk menghentikan waktu tuk membetulkan segalanya..ntah aper yg merungsingkan sehingga kini x terjawab....cedih sgt2
..waktu berbuka dh dekat ok lah...bye...

Wednesday, September 2, 2009

merepek in d'pagi

siapa sangka tu adalah dia...siapa tahu sumer tu kerana dia....siapa rasa sumenya kerana dia..sebuah cinta dan pebgorbanan.. taksub pada kekayaan...hilang cinta dan kasih sayang..siapa harus dipersalahkan...hmmm aper ntah aku merepek..tetibe rase nk tulis kt blog ni...sbb ati aku tertanya2 sp yg muncul dlm mimpi aku n sntiasa berulang2 sehingga aku rasa takot sgt....aku harap ianya hanya mainan tdo...